Få din bamse undersøgt i bamseklinikken. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Kom tæt på

En operationsstue

Kom med ind på en af operationsstuerne i Dagkirurgien og se, hvordan stuen ser ud og fungerer. Du kan også prøve at lægge bamsen op på operationslejet.

Fødslens forløb 

Børn og voksne inviteres ind i fødslens univers, hvor personalet ved hjælp af fødefantomer og babydukker vil vise, hvordan en helt ukompliceret fødsel kan foregå. Du kan også se, hvordan jordemødrene kan lytte til babyens hjerte, og måske kan du også se og røre en moderkage.

Hospitalets mad til patienterne

Hvordan smager maden på et hospital? Patientkøkkenet stiller op med en række smagsprøver, så du kan prøve den mad, vores patienter får under deres ophold.

Et næsten fuldautomatisk laboratorie

Besøg Blodprøver og Biokemi ved C6 og kom med bag kulissen i et moderne og næsten fuldautomatisk hospitalslaboratorie.

Bedøvelse af børn

Hvad vil det egentlig sige at være bedøvet som barn? Og hvilket udstyr bruger man til det? Det vil personalet fra Bedøvelse gøre jer klogere på. Du kan også prøve at hjælpe din bamse med at trække vejret. 

Operationsinstrumenter

Bliv klogere på hvilke instrumenter kirurgerne bruger, når de opererer. Sterilcentralen, som vasker og klargør instrumenter til operationer, viser tænger, sakse og meget andet frem. 

Når dialysemaskinen renser nyresyges blod

Hvad gør vi egentlig, når kroppens naturlige filtreringssystem, nyrerne, der bl.a. sender affald ud af kroppen, ikke virker? Kom og se, lyt og smag på hvordan vi kan hjælpe kroppen på vej, når nyrerne ikke længere kan. 

Hospitalets hoveddør - Akutmodtagelsen

Hvis du bliver akut syg og har brug for hospitalets hjælp, så er Akutmodtagelsen den første afdeling, du møder. Bliv klogere på, hvem du møder, og hvad du kan forvente. 

Du kan komme helt tæt på, hvordan en baby kommer til verden, når vores jordemødre viser og fortæller. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Prøv kræfter med

Bamseklinikken

Syge og tilskadekomne bamser kan blive tilset og behandlet i vores bamseklinik. Måske skal din bamse lyttes på og have gips eller et plaster på, inden den er klar til at komme med hjem fra hospitalet.

Hjertestop

Kan du teknikken, hvis du pludselig skal give hjertemassage? Til Åbnet Hospital har du mulighed for at genopfriske teknikken og øve dig på vores simulationsdukker.

At dosere medicin

Har du en farmaceut gemt i dig? Så kan du prøve at dosere medicin (M&Ms og tik-tak) og se og røre forskellige lægemidler hos Regionssapoteket. For hvad laver man egentlig på et Regionsapotek? Det kan du blive klogere på til Åbent Hospital. 

Motoriske udfordringer og test din hjerne

I Fysio- og Ergoterapien kan du teste dig selv og blive udfordret både i kroppen og hovedet. Fysio- og ergoterapeuter står klar med udfordringer og tests, der giver dig et unikt indblik i, hvordan terapi kan gøre en forskel.  

At lytte til hjertets rytme

Lyt til dit hjerte og hør, hvordan det banker. Det er en facinerende oplevelse, som giver dig indsigt i, hvordan kroppen arbejder.

At tegne, fortælle og tænke med Enhed for Lindrende Behandling

Hvad sker der, når livet nærmer sig sin afslutning? Hvordan taler man med både børn og voksne om døden og sorgen – og hvordan skaber man stadig gode øjeblikke midt i det svære? Hos Enhed for Lindrende Behandling kan du møde både sygeplejersker, læger og en psykolog, som i børnehøjde er klar til at fortælle om deres arbejde med den sidste tid. 

Anæstesisygeplejerske viser barn, hvordan man bliver bedøvet med maske.
Blive klogere på, hvordan det foregår, når man bedøves til operation. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Du kan også opleve

Sygehusmuseet

Randers Sygehusmuseum er et af få steder, hvor du kan gå på opdagelse på hospitalet, som det engang var. Udstillingerne er indrettet i 21 afdelinger og viser udviklingen i diagnoser og behandling på sygehusene i Randers frem til i dag. Sygehusmuseet holder ekstraordinært åbent til Åbent hospital. 

Find museet ved at følge skiltene fra indgang A. Der er gratis entré.

Se mere på museets hjemmeside

Legepladsen

Kravl på en kålorm af affaldsplast. Regionshospitalet Randers har en unik legeplads, som er delvist fremstillet af genanvendt plastaffald, blandt andet fra anæstesislanger og dunke med sterilt vand.

Legepladsen er opført i partnerskab med legepladsproducent KOMPAN, Randers Kommune, Dansk Affaldsminimering og Compas, som er strategicenter for cirkulær økonomi. Legepladsen findes på plænen nær P-huset.

Praktisk information

Dato 

Søndag den 7. september 2025 kl. 10-13

Adresse

Regionshospitalet Randers 
Skovlyvej 9 
Indgang B 
8930 Randers NØ

Derudover har vi aktiviteter ved både Fysio- og Ergoterapien (C4), Dagkirurgien (C3), Blodprøver og Biokemi (C6) og Akutmodtagelsen (B3).

Se oversigtskort over hele hospitalet

Entré

Deltagelse i alle aktiviteter er gratis. 

Mad og drikke

Der vil være smagsprøver fra Patientkøkkenet i forbindelse med arrangementet. Derudover vil det være muligt at få et kop vand eller kaffe for de tørstige.

Er du mere sulten og tørstig, end et par smagsprøver kan klare, har vi også en hospitalskiosk og en kantine, du kan lægge vejen forbi. 

Læs mere om udvalg, betalingsmåder, åbningstid mm. for henh.

Kantinen

Hospitalskiosken

Parkering

I forbindelse med Åbent Hospital er der gratis parkering i hospitalets parkeringshus fra kl. 9-14. 

Kort over aktiviteter

Du kan få en oversigt over de forskellige aktiviteters placering, når du kommer.

Er du lækkersulten? Så byder Patientkøkkenet på lækre smagsprøver. Foto: Helle Brandstrup Larsen