Få din bamse undersøgt i bamseklinikken. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Få din bamse undersøgt i bamseklinikken. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Kom tæt på

Ambulance og lægebil

Foran Akutmodtagelsen kan du træde ind i en af Præhospitalets ambulancer og se nærmere på, hvilket udstyr, den har med. Du kan møde en ambulanceredder, som kan fortælle dig om arbejdet i ambulancen, og måske kan du få lov til at trykke på knappen, som kører båren op og ned. Lægebilen kigger også forbi, hvis den ikke er ude at køre.

Fødslens forløb 

Børn og voksne inviteres ind i fødslens univers, hvor personalet ved hjælp af fødefantomer og babydukker vil vise, hvordan en helt ukompliceret fødsel kan foregå. Har du din yndlingsbamse med, kan du få den målt og vejet på babyvægten.

Hospitalets mad til patienterne

Hvordan smager maden på et hospital? Patientkøkkenet stiller op med en række smagsprøver, så du kan prøve den mad, vores patienter får under deres ophold.

Intensivbehandling

Patienter, som er indlagt på Intensiv, har behov for særlig overvågning, behandling og pleje døgnet rundt og kan derfor være omgivet af meget udstyr og personale. Til Åbent Hospital har vi indrettet en intensiv-stue, hvor du kan komme tæt på – og bare rolig, det er en dukke, vi har indlagt. 

De indre organer

Har du nogensinde tænkt over, hvordan dit eget hjerte ser ud? Hvordan det slår og bevæger sig? Se den utrolige maskine, vi bruger til at hjælpe mennesker, som ikke selv kan udskille den væske, de har drukket, fordi deres nyrer ikke fungerer optimalt. Mærk, hvordan personer med nedsat lungekapacitet oplever at puste balloner op.

Væv og prøver

Kom helt tæt på de allermindste dele af vores kroppe sammen med Laboratorieenheden, hvor du gennem mikroskop kan blive klogere på, hvordan vores celler og væv ser ud. Du kan også se, hvordan en blodprøve bliver til et prøvesvar, og følge med i processen, der gør væv og celler klar til mikroskopet. Du kan se og prøve noget af det tekniske udstyr, der bliver brugt til at tage og undersøge de mange forskellige prøver, personalet hver dag indsamler fra vores patienter.

Den Digitale Forløbsguide

Den Digitale Forløbsguide er et nyt redskab, som vi bruger til at kommunikere med patienterne for at hjælpe dem bedst muligt med blandt andet at forberede sig til operationer og genoptræne efter operationer. Kom forbi standen og hør mere om, hvordan vi hver dag bruger guiden til at hjælpe vores patienter både før og efter indlæggelser.

Bæredygtighed

Bliv klogere på, hvordan vi her på regionshospitalet arbejder med bæredygtighed. Hør blandt andet om, hvordan vi arbejder med at udskifte engangsprodukter med flergangs samt om den nye affaldsplan, som vi er i gang med at implementere.

Du kan komme helt tæt på Præhospitalets ambulancer og deres udstyr. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Du kan komme helt tæt på Præhospitalets ambulancer og deres udstyr. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Prøv kræfter med

Bamseklinikken

Syge og tilskadekomne bamser kan blive tilset og behandlet i vores bamseklinik. Måske skal din bamse lyttes på og have en forbinding eller et plaster på, inden den er klar til at komme med hjem fra hospitalet.

Hjertestop

Kan du teknikken, hvis du pludselig skal give hjertemassage? Til Åbnet Hospital har du mulighed for at genopfriske teknikken og øve dig på vores simulationsdukker.

Sy en flæskesteg

Har du en kirurg gemt i dig? Eller er du bare rigtig glad for håndarbejde? Vi kan ikke give dig det store kørekort til at operere, men vi vil gerne give dig oplevelsen af, hvordan det er at sy i maveskind (som i dagens anledning er flæskesteg!). Du kan også prøve kræfter med kirurgernes træningsudstyr til kikkertkirurgi, hvor du arbejder i 3D ud fra det, du ser på en 2D-skærm.

Hjælpen til patienter med særlige behov

Føl, hvordan det føles at blive flyttet rundt og løftet op i vores innovative senge, skabt til dem, der ikke kan bevæge sig selv. Smag forskellige drikkevarer, som vi bruger og anbefaler på hospitalet – nogle er søde, nogle er sure, og nogle er endda tykke.

Se med egne øjne forskellige vævstyper og prøver i mikroskopet. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Se med egne øjne forskellige vævstyper og prøver i mikroskopet. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Tag med på rundvisning

Det skjulte hospital

De fleste tænker nok på patientstuer og operationsrum, når de tænker på et hospital. Men hvad med alt det, der ligger bagved? Kom med på "bagsiden" af hospitalet og få et indblik i al den nye og gamle teknik, som er med til at holde hospitalet i gang hver eneste dag.

Tidspunkter

Tur 1: kl. 11.00 
Tur 2: kl. 12.15

Tilmelding

Rundvisningen kræver tilmelding, da der maksimalt kan deltage 20 personer på hver tur. Du tilmelder dig på dagen fra kl. 10 ved indgang B. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

På besøg i Patientkøkkenet

Hver dag laver vores dygtige personale i Patientkøkkenet sund og nærende mad til vores patienter. Kom med på rundvisning i vores svanemærkede køkken, hvor 98 procent af maden er økologisk.

Tidspunkter

Tur 1: kl. 10.45 
Tur 2: kl. 12.00

Tilmelding

Rundvisningen kræver tilmelding, da der maksimalt kan deltage 20 personer på hver tur. Du tilmelder dig på dagen fra kl. 10 ved indgang B. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Du kan også opleve

Sygehusmuseet

Randers Sygehusmuseum er et af få steder, hvor du kan gå på opdagelse på hospitalet, som det engang var. Udstillingerne er indrettet i 21 afdelinger og viser udviklingen i diagnoser og behandling på sygehusene i Randers frem til i dag. Sygehusmuseet holder ekstraordinært åbent til Åbent hospital. 

Find museet ved at følge skiltene fra indgang A. Der er gratis entré.

Se mere på museets hjemmeside

Legepladsen

Kravl på en kålorm af affaldsplast. Regionshospitalet Randers har en unik legeplads, som er delvist fremstillet af genanvendt plastaffald, blandt andet fra anæstesislanger og dunke med sterilt vand.

Legepladsen er opført i partnerskab med legepladsproducent KOMPAN, Randers Kommune, Dansk Affaldsminimering og Compas, som er strategicenter for cirkulær økonomi. Legepladsen findes på plænen nær P-huset.

Praktisk information

Dato 

Søndag den 3. september 2023 kl. 10-13

Adresse

Regionshospitalet Randers 
Skovlyvej 9 
Indgang B 
8930 Randers NØ

Se oversigtskort over hele hospitalet

Entré

Deltagelse i alle aktiviteter er gratis. 

Mad og drikke

Der vil være smagsprøver fra Patientkøkkenet i forbindelse med arrangementet. 

Er du mere sulten og tørstig, end et par smagsprøver kan klare, har vi en hospitalskiosk og en kantine. Her kan du købe varme og kolde drikke samt noget til at stille sulten.

Læs mere om udvalg, betalingsmåder, åbningstid mm. for henh.

Kantinen

Hospitalskiosken

Parkering

I forbindelse med Åbent Hospital er der gratis parkering på hospitalets område fra kl. 9-14. 

Kort over aktiviteter

Du kan få en oversigt over de forskellige aktiviteters placering ved indgang B, når du kommer.

Tilmelding til rundvisninger

Ved indgang B vil du have mulighed for at tilmelde dig dagens forskellige rundvisninger. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet.

Er der en kirurg gemt i dig? Prøv at sy i en flæskesteg. Foto: Helle Brandstrup Larsen
Er der en kirurg gemt i dig? Prøv at sy i en flæskesteg. Foto: Helle Brandstrup Larsen