I løbet af graviditeten ligger 1/3 af alle børn med numsen nedad, men op mod termin (i graviditetsuge 35-37) vender de fleste børn sig med hovedet nedad.

Hos 3-4 % af alle gravide har barnet endnu ikke vendt sig med hovedet nedad, når fødslen nærmer sig. Dette kaldes, at barnet ligger i underkropsstilling/sædestilling (UK).

Da vaginal fødsel af barn i hovedstilling generelt er den sikreste fødselsmåde, vil man tilbyde at forsøge at vende barnet til en hovedstilling. Et vendingsforsøg kan komme på tale fra graviditetsuge 36-37. Læs om vendingsforsøg ved underkropsstilling på www.vending.randersbaby.dk.

Fra graviditetsuge 34 kan du også selv forsøge nogle øvelser, for at få barnet op ad bækkenet, så det kan vende sig. Se videoklip af de anbefalede øvelser her - du kan lave "ryst æbletræet" eller "foroverbøjet udstrækning".

Hvis det ikke lykkes at vende barnet til en hovedstilling, skal du være med til at beslutte, om dit barn skal fødes vaginalt eller ved et kejsersnit. 


Fødselsmåder

Vaginal fødsel:

Planlagt kejsersnit:


Hvis fødslen går i gang hjemme


Mere information


Kontakt

Kontakt

Fødeafsnittet
Skovlyvej 15
Indgang A - gå til A5
8930 Randers NØ

Tlf. 78 42 10 10

Se placering på hospitalets webkort

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.