Det vi undersøger

Studier fra udlandet viser, at en planlagt igangsættelse af fødslen i graviditetsuge 39+0 giver et mindre kompliceret fødselsforløb. WINDOW studiet undersøger, om det også er gældende for danske gravide.

Studiet gennemføres på 12 danske fødesteder, og foreløbigt har mere end 975 gravide deltaget i undersøgelsen. Alle deltagere får trukket lod om enten at få fødslen sat i gang i graviditetsuge 39+0 eller følge den nuværende standardbehandlingen, hvor den gravide afventer at gå spontant i fødsel eller få fødslen sat i gang på et senere tidspunkt.

Hvem kan deltage

Du kan deltage i undersøgelsen, hvis du er over 18 år og havde et BMI ≥30 før din graviditet. Din graviditet skal forløbe ukompliceret. Hvis du har født ved kejsersnit i en tidligere graviditet eller venter tvillinger, kan du desværre ikke deltage.

Hvis du er interesseret i at deltage, kan du besøge vores hjemmeside og læse mere: www.windowstudiet.dk. Hvis du kvalificerer dig til at deltage, vil en jordemoder fra forskningsteamet kontakte dig og tilbyde dig en plads i studiet.

Kontakt

Projektkoordinerende overlæge

Lise Qvirin Krogh

Tlf. 51 24 21 02

Se Windowstudiet.dk