Kreahelt Mille Larsen limer ispinde sammen med et barn.
Kreaheltene inviterer indlagte børn og deres familier til kreative sysler i Børn og Unge hver mandag. Foto: Helle Brandstup Larsen

Mandag formiddag trækker Mille Tarpgaard Larsen i sit stribede superhelte-forklæde og ruller sit mobile kreaværksted frem hos Børn og Unge på Regionshospitalet Randers. Hun er en del af Kreaheltene, der som noget nyt tilbyder et ugentligt frirum til fantasi og fordybelse for de indlagte børn og deres familier.

Hendes vogn bugner af farverige fristelser. Sakse, tuscher, limstifter, flamingokugler, perler, paprør, korkpropper, crepepapir, piberensere og alle mulige andre sager. Så det handler bare om at slippe fantasien løs og gå om bord.

- Nogle gange kommer børnene selv med en idé ligesom i dag, hvor vi bygger et hus af ispinde. Andre gange finder vi på noget sammen, fortæller Mille Tarpgaard Larsen.

En kærkommen pause

Når hun ikke bestyrer limpistolen og kreavognens øvrige redskaber, arbejder hun med boligdesign, og hun sætter pris på nu også at kunne bruge sine kreative evner i en anden sammenhæng end den, hun er vant til.

- Det er meget meningsfyldt at bruge sin kreativitet på den her måde, fortæller Mille Tarpgaard Larsen.

Som familie med et indlagt barn er det også kærkomment med et underholdende afbræk, fortæller Janni Pedersen, som er mor til en af afdelingens patienter:

- Det er rigtig dejligt, at der sker noget, som ikke handler om sygdom. Det er rart at komme lidt væk fra stuen, og aktiviteterne passer meget godt til, at energiniveauet er lidt lavere end det plejer at være, fortæller hun.

Kreaheltene er en del af Børneulykkesfonden.