Find vigtig information og gode råd vedrørende sygesikring og rejseforsikring i forbindelse med udenlandsrejser, hvis du lever med en kronisk sygdom.
Gå direkte til
Det er vigtigt, at du ved, at den offentlige rejsesygesikring generelt ikke dækker behandlingsudgifter for kroniske sygdomme eller andre lidelser, der var kendt inden afrejsen til udlandet.
Rejseforsikringer tilbyder kun dækning for akut opståede sygdomme og skader under rejsen.
Gode råd
Det gule sundhedskort dækker kun rejser i Danmark, Færøerne og Grønland
Det blå sygesikringskort sikrer international sygesikring i EU/EØS-lande (Norge, Island, Liechtenstein) og Schweiz.
Kortet er gyldigt for rejser under 1 års varighed, forudsat at din folkeregisteradresse opretholdes i Danmark
Kortet sikrer ret til samme lægebehandling som en lokal borger på offentlige hospitaler i det besøgte land. Vær opmærksom på, at kortet ikke dækker udgifter til hjemtransport.
Det er vigtigt altid at vise kortet, da der ellers kan kræves egenbetaling
Vi anbefaler, at du altid undersøger reglerne for det land, du planlægger at besøge, herunder om fx udgifter til blodprøvetagning og sygdomskontrol er omfattet af den internationale sygesikring eller kræver en privat forsikring.
Det er vigtigt at bemærke, at afdelingen ikke dækker disse udgifter, så det er essentielt at være velinformeret for at undgå uforudsete omkostninger.
Inden du rejser, anbefaler vi, at du altid kontakter dit forsikringsselskab eller SOS International, for at sikre, at du er dækket i tilfælde af behov for behandling under rejsen.
En medicinsk forhåndsvurdering er nødvendig, hvis der er sket ændringer i din medicin eller hvis din sygdom har krævet yderligere lægeundersøgelser udover de sædvanlige planlagte kontroller inden for de seneste to måneder før rejsen. Nogle forsikringsselskaber kræver dette inden for de seneste 6 måneder.
En medicinsk forhåndsvurdering giver dig klarhed over, om din kroniske eller nuværende sygdom vil være dækket under rejsen, hvis du skulle få brug for behandling.
Ved at forlade Danmark og bosætte dig i et andet EU-land mister du normalt dine sygesikringsrettigheder her. I stedet opnår du rettigheder til behandling og medicin i det nye bopælsland.
Hvis du har bosat dig i udlandet, kan du kun modtage gratis behandling i Danmark under planlagte ophold, hvor der er behov for behandling. Det er ikke tilladt at rejse til Danmark udelukkende med det formål at modtage behandling.
I visse tilfælde kan du dog opretholde din danske sygesikring, især hvis du er udsendt af en dansk arbejdsgiver. Dette kræver et specielt sundhedskort, der giver adgang til det danske sundhedssystem, selvom du ikke bor i Danmark.
Som udgangspunkt mister du dine sygesikringsrettigheder i Danmark, hvis du udrejser fra Danmark til et land udenfor EU.
Hvis du er flyttet til udlandet, kan du kun behandles gratis i Danmark, hvis du under et planlagt ophold får brug for behandling. Du må ikke rejse til Danmark udelukkende for at få behandling.
Du skal altid tegne en privat rejseforsikring for at kunne få dækket behandling eller udgifter til hjemtransport.
Fornyelse af recept, afbud, ændring af tid samt hjælp til at se aftalte tider
Kontakt sekretæren på
Tlf. 78 42 28 15
Telefontid Alle hverdage kl. 9-12
Spørgsmål til din medicin eller ved opblussen af din sygdom
Kontakt sygeplejersken på
Tlf. 78 42 28 37
Telefontid Alle hverdage kl. 8-9 og kl. 12-12.30
Book evt. selv tid til telefonsamtale ved sygeplejerske på www.booking.rm.dk
Kontakt Klinik for Lever-, Mave- og Tarmsygdomme
Østervangsvej 54 Indgang C - gå til C7 8930 Randers NØ
Kontakt sekretærerne Receptfornyelse, ændring eller aflysning af tid: Tlf. 78 42 28 15 Telefontid: alle hverdage kl. 9-12
Kontakt sygeplejersken i klinikken Tlf. 78 42 28 52 Telefontid: alle hverdage kl. 8-9 og 12-12.30
Kontakt sygeplejersken i daghospitalet Tlf. 78 42 28 65 Telefontid: alle hverdage kl. 8-9 og 13-14
Gå direkte til
Direkte link til denne side: www.randers.rm.dk/1402813
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.