Denne vejledning er til dig med levercirrose og dine pårørende. Den handler om, hvordan du forebygger de komplikationer, der kan opstå, når man har levercirrose.

Vejledningen er et supplement til den mundtlige information, du får på hospitalet, og handler om generelle forhold, som kan have betydning for alle patienter med levercirrose.


Bevidsthedsforstyrrelser (hepatisk encephalopati)

Når man har levercirrose, kan hjernefunktionen blive svækket, fordi leveren ikke er i stand til at rense blodet ordentligt.

Nogen oplever det mere end andre, og én person kan godt opleve det flere gange.

Nedenfor kan du læse om, hvad der kan give bevidsthedsforstyrrelser. Du og dine pårørende spiller en stor rolle i forhold til, at risikoen for at få en bevidsthedsforstyrrelse bliver mindre.


Vær opmærksom på


Kontakt

Det kan være svært at huske at få stillet alle de spørgsmål, man har. Skriv jeres spørgsmål ned, når du skal til samtale/undersøgelse på hospitalet.

Ring til klinikken, hvis du har spørgsmål til medicin/sygdom, skal have ændret en tid eller har behov for at få en ascitestapning.

Kontakt Klinik for Lever-, Mave- og Tarmsygdomme

Østervangsvej 54
Indgang C - gå til C7
8930 Randers NØ

Kontakt sekretærerne 
Receptfornyelse, ændring eller aflysning af tid: 
Tlf. 78 42 28 15 
Telefontid: alle hverdage kl. 9-12 

Kontakt sygeplejersken i klinikken 
Tlf. 78 42 28 52 
Telefontid: alle hverdage kl. 8-9 og 12-12.30 

Kontakt sygeplejersken i daghospitalet 
Tlf. 78 42 28 65 
Telefontid: alle hverdage kl. 8-9 og 13-14

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.