Der findes jern i små mængder i næsten alle fødevarer - både animalske og vegetabilske. De bedste kilder til jern er
- Indmad/blodmad (lever, hjerte, blodpølse, leverpostej mm.)
- Kød af forskellig slags
- Groft brød, mel og gryn
- Grønne grøntsager (grønkål, broccoli, rosenkål, grønt drys mm.)
- Tørrede frugter (rosiner, svesker, abrikoser mm.)
- Bælgfrugter (ærter, bønner, linser mm.)
Jern i madvarer pr. 100 g
Indmad: 4-7 mg
Kød: 1-1½ mg
Rugbrød, grovbrød: 4½ mg
Müsli: 3½ mg
Tørrede frugter: 2-6 mg
Bælgfrugter: 5-6 mg
Spinat, grønkål: 2 mg
Broccoli: 1½ mg
Jern i drikkevarer pr. glas
Mælk: 0,075 mg
Appelsinjuice: 0,27 mg
Æblejuice: 0,45 mg
Tomatjuice: 1,35 mg
Saftevand: 0,1 mg
Mørkt hvidtøl: 0,12 mg
NB. Gryder og pander af støbejern afgiver lidt jern til den mad, vi tilbereder i dem.