Du er en vigtig del af din pårørendes behandling, og vi vil gerne byde dig velkommen på sengeafsnittet.
Her kan du finde information om, hvordan vi informerer pårørende, hvordan du kan hjælpe din indlagte pårørende og andre praktiske oplysninger.
Samtaler og information
Ring i vores telefontid, hvis du har brug at spørge om noget:
Alle dage Kl. 11-14 og 19-22
Se telefonnummer under Kontakt.
Vi opfordrer til, at patienter og pårørende så vidt muligt selv ringer til hinanden, og at der vælges én blandt de pårørende, som står for kontakten til afsnittet.
Når din pårørende bliver indlagt, beder vi patienten og de pårørende om at udpege en kontaktperson, som bliver den primære kontaktperson under indlæggelsen.
Vi opfordrer til, at det er den den primære kontaktperson, der står for den telefoniske kontakt til afdelingen, og at øvrige pårørende indbyrdes taler med den person i familien, der er udpeget som kontaktperson.
Det er muligt at være med til stuegang ved din pårørende, hvis denne ønsker det.
Hvis der er behov for en længere lægesamtale/drøftelse, skal det planlægges. Sygeplejersken kan være behjælpelig med at arrangere en lægesamtale. Samtalen vil altid foregå hos din pårørende og med dennes tilladelse.
Planlagte samtaler kan arrangeres i hverdage og i tidsrummet mellem kl. 8 og kl. 15.00. Herefter overgår sygehusets bemanding til vagtberedskab, og derfor er det ikke altid muligt at planlægge længere samtaler, da der kan ske uforudsete ting.
Du er altid velkommen til at kontakte plejepersonalet i afsnittet, hvis du er i tvivl om noget eller har spørgsmål. Vi vil forsøge at være behjælpelige i videst mulige omfang.
Når du kommer på besøg
Du er velkommen til at besøge din pårørende, men det er vigtigt, at der er ro på patientstuerne mellem kl. 12.00 til 14.00 og efter kl 21.00 om aftenen.
Besøg efter kl 21.00 skal foregå i afsnittets dagligstue.
Hvis besøg foregår på stuer med flere patienter, beder vi jer tage hensyn til, at de andre patienter kan have brug for ro og hvile.
Hvis der er aktiviteter på stuen hos andre patienter, kan vi bede jer om at forlade stuen imens.
Blomster
Du må gerne komme med blomster, men af hensyn til de patienter, der har problemer med luftvejene, må du ikke medbringe stærkt duftende blomster på afsnittet.
Det er heller ikke tilladt at medbringe planter/blomster, der står i jord, pga. risikoen for skadelige jordbakterier.
Gaver
Du må gerne komme med gaver, men hvis gaven er værdifuld, opfordrer vi til, at du opbevarer den, indtil din pårørende er blevet udskrevet. Der er desværre risiko for, at ting på hospitalet kan blive stjålet.
Ved tyveri af private genstande er det patientens indboforsikring, der skal dække tabet.
Fortæl os om din pårørendes sundhedstilstand og formåen op til indlæggelsen
Sørg for at din pårørende har fodtøj og eget tøj (løssiddende) til brug under indlæggelsen, specielt til udskrivelsesdagen.
Tilbyd at tage din pårørendes værdigenstande med hjem.
Støt din pårørende under indlæggelsen. Det kan være at hente drikkevarer, komme på besøg, gå en tur samt være den ekstra støtte i informationssituationen, hvis din pårørende ønsker det. Er du i tvivl, så spørg gerne plejepersonalet. Vi ønsker at inddrage dig i forløbet, så vidt din pårørende ønsker det.
Vær med til at sørge for ro for din pårørende, hvis vedkommende har brug for det. Der sker flere ting for din pårørende, og vedkommende møder mange nye mennesker under sin indlæggelse. Nogle kan blive utrygge og have brug for en nær pårørende i disse situationer.
Spørg os, hvis du mangler information omkring pleje, behandling og forløb omkring din pårørende. Vi vil forsøge at orientere mest muligt, så der er tryghed og ro under indlæggelsen og senere omkring udskrivelse af din pårørende.
Det er som udgangspunkt ikke muligt for pårørende til en voksen patient at overnatte på sengeafsnittet.
Man kan dog booke et værelse på hospitalet i det tidligere patienthotel. Det koster et mindre beløb.
Du kan få hjælp til at booke et værelse af sygeplejersken på afsnittet eller selv kontakte sygehusets information i dagtiden.
Informationen Telefon 78 42 00 00
Personalet på sengeafsnittet arbejder i forskellige vagter på forskellige dage. Derfor vil det ikke altid være den samme sygeplejerske, der tager sig af din pårørende.
Mad og drikke
Hvis man er indlagt på hospitalet, har man mulighed for at vælge mellem forskellige retter samt få særlig kost ud fra de ønsker og behov, man har. Vi prøver at imødekomme forskellige ønsker så vidt, det er muligt.
Når man er syg eller svækket, får man nemmere infektioner end normalt. Derfor er god håndhygiejne særligt vigtig, når du besøger eller er indlagt på et hospital.
Håndvask: Vask dine hænder grundigt med sæbe, skyl og tør dem og sluk vandhanen med et engangshåndklæde.
Vask hænder efter toiletbesøg, og når dine hænder er synligt snavsede. Husk at bruge håndsprit bagefter.
Håndsprit: Håndsprit kommes på ren og tør hud. Brug 2 tryk af håndspritten og gnid det grundigt ind i hænder, håndled og mellem fingrene indtil hænderne er tørre.
Hvis du skal i isolation, eller din pårørende er indlagt i isolation, får du en særlig vejledning. Det er vigtigt, at du følger reglerne nøje. Reglerne gælder både patienter og besøgende.
Kontakt
Kontakt
Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit Skovlyvej 15 8930 Randers NØ Indgang - gå til
Telefon 78 42 13 25
Gå direkte til
Direkte link til denne side: www.randers.rm.dk/842273
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.