Om klinikken
Patienter vi undersøger
I Graviditets- og Efterfødselsklinikken undersøger vi gravide efter graviditetsuge 24, som har brug for et ekstra tjek. Det kan være gravide med svangerskabsforgiftning, leverbetinget graviditetskløe, gravide, der skal have sat fødslen i gang, 41+3 kontroller med mere.
Vi laver derudover hælblodprøver og hørescreeninger på nyfødte.
Faggrupper du møder
I Graviditets- og Efterfødselsklinikken møder du primært jordemødre. Du kan også møde studerende og elever, der har opgaver alt efter, hvor langt de er i deres uddannelse.
Før du kommer
Få en tid
For at du kan komme ind til undersøgelse i Graviditets- og Efterfødselsklinikken, skal du have en tid.
Du vil typisk få en tid af en jordemoder i Fødeafsnittet eller en af hospitalets jordemoderkonsultationer. Har du født får du en tid til undersøgelserne (efterfødselspakke) 48-72 timer efter barnets fødsel.
Læs dit indkaldelsesbrev
Du modtager et indkaldelsesbrev som Digital Post eller som almindeligt brev, hvis du er fritaget for Digital Post. Vær opmærksom på, at det ikke er alle, der vil kunne nå at modtage indkaldelsesbrevet, før de har en tid. I de tilfælde vil du have aftalt en tid mundtligt med en jordemoder.
I brevet finder du information om:
- Hvor og hvornår du skal møde op
- Hvad der skal ske ved besøget
- Hvad du skal gøre, hvis du bliver forhindret i at møde op til din aftalte tid
- Hvad du skal medbringe, når du kommer.
Læs mere om at blive indkaldt til hospitalet.
Forbered dig
Aftal at en pårørende tager med
Du må gerne tage en pårørende med. Det kan være en fordel, at I er to om at lytte og stille spørgsmål.
Skriv dine spørgsmål ned
Det er en god idé at få skrevet ned, hvad du gerne vil vide. Hvis du er i tvivl om, hvad der kan være relevante spørgsmål, så kig på Godt du spør - Dansk Selskab for Patientsikkerheds hjemmeside.
Find eksempler på gode spørgsmål på patientsikkerhed.dk
Afbud eller ændring af tid
Ring til os hurtigst muligt, hvis du bliver forhindret i at komme.
Dit besøg
Handicaptilgængelighed
Der er fuld adgang til Graviditets- og Efterfødselsklinikken, hvad enten du sidder i kørestol eller har andre særlige behov. Du kan låne en transportstol ved alle større indgange. Den nærmeste indgang for klinikken er indgang E - gå til E5.
Meld din ankomst og vent i venteområdet
Skan dit sundhedskort ved ankomststanderen, der står foran venterummet, når du kommer ind på Graviditets- og Efterfødselsklinikken.
Tag plads i venteområdet, hvor du har skannet dit sundhedskort.
Hvis du får det dårligt, mens du venter, kan du bruge kaldesnorene, der hænger både i venteværelset og på afsnittets toiletter.
Ventetid
Du kan opleve ventetid. Vi prøver så vidt muligt at overholde din aftalte tid, men der kan opstå situationer, som kan give ventetid. Medbring derfor gerne noget læsestof, håndarbejde eller anden underholdning.
Vær opmærksom på, at man ikke altid bliver kaldt i den rækkefølge, som man ankommer i. Hvornår det er din tur, afhænger af forskellige ting. Det kommer bl.a. an på hvilket personale du skal undersøges eller behandles af. Der kan også komme akutte patienter, der har brug for at blive set før dig.
Mad og drikke
Hvis du i forbindelse med dit besøg i afsnittet, er sulten og tørstig, har du mulighed for at købe mad og drikke i enten kantinen eller hospitalskiosken.
Praktisk på hospitalet
Nedenfor finder du en række praktiske informationer om Regionshospitalet Randers. Du kan finde flere emner og mere uddybende informationer om emnerne på siden Praktisk information.


Se vores barselsinformation
Se vores information om det nyfødte barn, amning og flaske mv. på Randersbaby.dk
Du kan finde den samme information i vores forløbsguide Emento.