Alle kvinder og graviditeter er forskellige. Den endelige beslutning om igangsættelse af fødslen tages derfor altid af dig sammen med en jordemoder eller en af afdelingens læger. 

Denne information er rettet mod gravide, som ikke tidligere har fået foretaget kejsersnit eller andre større operationer på livmoderen og som af forskellige årsager, tilbydes at få fødslen sat igang.

Du skal give samtykke til behandlingen på baggrund af denne information, og det er derfor vigtigt, at du læser informationen grundigt igennem og spørger, hvis der er noget, du er i tvivl om.


Forbered dig til behandlingen

Spis og drik godt, så kroppen er tanket op til den store fysiske anstrengelse, der ligger forude

Sov/hvil, så du ikke er udmattet, før det hele går løs


Om behandlingen


Risici og bivirkninger

Hvis du er blevet anbefalet at få fødslen sat i gang, skyldes det en faglig vurdering af, at risikoen/ulempen ved at fortsætte graviditeten er større end risikoen/ulempen ved at få sat fødslen i gang.

Selvom en igangsættelse kan ses som et indgreb og dermed kan være behæftet med risici og bivirkninger, forløber de fleste igangsættelser uden komplikationer. 


Vær opmærksom på

Du er altid velkommen til at kontakte Fødeafsnittet, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det, du mærker, er normalt. 

Efter en igangsættelse skal du dog altid kontakte Fødeafsnittet ved nedenstående symptomer - uanset igangsættelsesmetode.

Kontakt Fødeafsnittet, hvis du oplever:


Når du kommer hjem


Videre forløb


Mere information


Kontakt

Kontakt

Fødeafsnittet
Skovlyvej 15
Indgang A - gå til A5
8930 Randers NØ

Tlf. 78 42 10 10

Se placering på hospitalets webkort

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.