Velkommen til vores information til gravide, der har valgt at gå til jordemoder og føde på Regionshospitalet Randers.

Vi modtager gerne feedback eller ideer til nye emner, der kan tages op på siden.

God fornøjelse!

Vælg mellem:

Graviditet

Fødsel

Barsel

Find mere viden i Emento

Emento logo 700px.pngNår du har modtaget indkaldelse til din første jordemoderkonsultation, har du samtidig fået et forløb i en app, der hedder Emento. 

Her kan du sende beskeder til os samt finde et hav af relevante oplysninger om din graviditet og fødsel. Brug app'en som en vidensbank og send en besked til os, hvis der er noget, du er i tvivl om, som vi ikke har skrevet i app'en.

Download app'en Emento og log dig på med MitID.

Adgang for din partner

Din partner kan også selv få adgang til informationen på sin egen telefon. Sig det ved din jordemoderkonsultation, så kan hun oprette vedkommende. Vær opmærksom på, at informationen er skrevet til den gravide.

Hvis du har spørgsmål til app'en

Kontakt jordemoderkonsultationen i Randers på tlf. 78 42 10 90, hvis du har spørgsmål til app'en.

Vaccination mod COVID-19, influenza og kighoste

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til gravide i 2. og 3.trimester samt ammende. Du kan læse mere om vaccination af gravide på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Vaccination mod Covid-19

Vaccination mod Influenza

Vaccination mod Kighoste

 

Projekt om brugeroplevelse

I projektet undersøger vi, hvordan du har oplevet dine graviditetsundersøgelser i din nuværende graviditet. I det danske sundhedsvæsen er der en målsætning om, at sundhedsprofessionelle skal involvere brugere og patienter i de tilbud om screening, undersøgelser og behandlinger, der tilbydes. I dette forskningsprojekt undersøges, i hvilken grad du har følt dig involveret og respekteret i alle former for beslutninger, som du har skullet tage i løbet af din graviditet.

Projektet foregår i afdelingen fra d. 01.03.2022 og ca. 11 måneder frem.

Gravide kvinder i graviditetsuge 36-42 kan besvare spørgeskemaet. Spørgeskemalink findes i Emento-app og på plakater i jordemodercentrets venteværelser.

Forskning i gravide og D-vitamin

  
gravid mave_0927 192-13_beskaaret_700x250px.jpg

Læs mere og tilmeld dig forskningsprojektet, der undersøger, om en mere D-vitamin gavner graviditieten og mindsker fødselskomplikationer.

www.vitamin.randersbaby.dk