1. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Fokus i semesteret er patienten, bioanalysen samt bioanalytikerens og bioanalysens rolle i det diagnostiske arbejde. Semesteret omhandler bioanalytikerprofessionens virksomhedsfelt, basale laboratoriefærdigheder, forskellige bioanalyser, samt generel viden om patienter og patientgrupper med udvalgte sygdomme. Semesteret omhandler desuden basal studieteknik samt introduktion til videnskabelig arbejdsmetode.
2. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Semesteret omhandler vurdering og dokumentation af bioanalysers resultater og relevans for patienter og borgere med kroniske sygdomme, herunder kvalitetssikring og –udvikling af bioanalyser. Semesteret fokuserer på bioanalytikerens rolle i relation til præanalyse, analyse og postanalyse samt tværprofessionelt samarbejde. I semesteret indgår desuden videnskabsteori og projektarbejde.
3. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Fokus i semestret er patienter og borgere med kroniske sygdomme eller lidelser og bioanalytikerens roller og opgaver i forbindelse med de bioanalyser, som patient- eller borgergruppen får foretaget i forbindelse med diagnostik, behandling og monitorering. Desuden indgår tværprofessionelt samarbejde om patienter og borgere på tværs af afdelinger og/eller sektorer samt kommunikation, patient/borger-perspektiver, patientrelateret etik samt etik i relation til bioanalytikerens professionelle virke. Innovation introduceres som metode til udvikling af bioanalytikerprofessionen.
4. semester er teoretisk uddannelse
Fokus i semesteret er bioanalytikerens rolle i vurdering og prioritering af sundhedsteknologier i forhold til aktuelle problemstillinger i sundhedsvæsnet samt diagnostik af udvalgte sygdomme. Derudover har semesteret fokus på tværprofessionelt og tværsektorielt samarbejde om og med borger og patient.
5. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Fokus for semestret er det hele sundhedsvæsen med udgangspunkt i bioanalytikeren og borgeren eller patienten, organisation, tværprofessionelt samarbejde samt kvalitetsudvikling i sundhedsvæsenet. “Patienten i centrum” er omdrejningspunktet for dette semester og omhandler teknologiforståelse og anvendelse af sundhedsteknologi i forhold til forebyggelse, screening, diagnosticering, behandling, monitorering og rehabilitering ud fra mono- og tværprofessionelt samarbejde og perspektiv. Patientcentreret sundhedsteknologi og bioanalyse omhandler også situationsbestemt kommunikation, vejledning og rådgivning i borger- og patientforløb.
6. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Fokus for semesterets teoretisk del er patienten og borgeren med særlige eller komplekse problemstillinger i forbindelse med bioanalyse og bioanalytisk diagnostik, samt udvikling af sundhedsteknologi og udvikling af kvalitetssikring. Semesterets metoder omhandler innovation/foretagsomhed og forsknings-/udviklingsrelaterede metoder til udvikling af bioanalytikerprofessionens virksomhed. Disse metoder benyttes i praksis i semesterets kliniske del, hvor der arbejdes med et selvvalgt innovationsprojekt.
7. semester er både teoretisk og klinisk uddannelse
Fokus for semesteret er udvikling, innovation og forskning i bioanalytisk praksis. Semesteret starter med et valgfrit uddannelseselement og afsluttes med professionsbachelorprojektet.