15. oktober 2019 Foto Helle Brandstrup Larsen

Par, der venter første barn, kan nu selv sammensætte deres fødselsforberedelse på Regionshospitalet Randers. Det sker ved online booking, hvor parret vælger de moduler i fødselsforberedelsen, der passer dem, og som gør dem begge klar til fødslen og den første tid med baby.

Alle gravide førstegangsfødende har nu mulighed for selv at booke og sammensætte deres fødselsforberedelse online på bookingsiden www.minrandersbaby.rm.dk. Her er fødselsforberedelsen delt op i seks moduler, som den gravide frit kan vælge imellem og sammensætte i et forløb, der matcher hendes og partnerens behov og tid.

Lone Neumann Chefjordemoder_0003 700px.jpgLone Neumann, chefjordemoder ved Regionshospitalet Randers.

- Vi har valgt at dele den traditionelle fødselsforberedelse op i selvstændige moduler, da det giver den kommende familie mulighed for selv at planlægge et forløb, der passer parrets hverdag. Nu kan de vælge, hvilken undervisning de ønsker, og hvornår de ønsker den. Parret kan vælge at deltage i et eller flere moduler, fortæller Lone Neumann, chefjordemoder.

Let og overskuelig bookingside

På bookingsiden kan de kommende familier vælge mellem moduler, der bl.a. giver viden om graviditet og velvære, rundvisning på føde- og familieafsnittet, fødslen samt familiens og babys trivsel.

Siden giver desuden information om modulernes varighed og undervisningsform, der kan være enten klassisk undervisning, hvor jordemødrene fortæller, eller undervisning med øvelser, hvor den gravide og partneren deltager.

Fødslesforberedelse_0293 700px.jpgPå minrandersbaby.rm.dk kan den gravide og partneren sammensætte deres fødselsforberedelse, som det passer dem - og når et passer dem.

- Bookingsiden er let og overskuelig. Al information om fødsels-forberedelsens moduler er på én side, hvilket giver et godt overblik over de muligheder, vi har. Det er nemt for os at vurdere, hvilke kurser der er relevante for os, siger 26-årige Camilla Brandstrup Weiss fra Randers, der er førstegangsfødende ved hospitalet.

Første hold starter i uge 43

Jordemødrene på Regionshospitalet Randers har i uge 41 introduceret de førstegangsfødende og deres partner i jordemoderkonsultationen til den nye online booking. I uge 43 kan starter de første hold, der selv har sammensat deres eget fødselsforberedelsesforløb.

- Den gravide og partneren skal føle sig godt klædt på til fødslen og den første tid som familie med den lille baby. Derfor vil vi følge tilfredsheden blandt parrene for den ny bookingside – og holdene, som de deltager i. På den måde kan vi justere, hvis der er behov for det, siger Lone Neumann, chefjordemoder.

For yderligere information, kontakt:
Lone Neumann, chefjordemoder, tlf.: 2855 3238
Louise Thorup, vice chefjordemoder, tlf.: 7842 1016
Camilla Brandstrup Weiss tlf.: 2232 4609
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf. 4079 2609

Fakta om Randersbaby.dk:

 

  • Alle førstegangsfødende ved Regionshospitalet Randers kan tilmelde sig moduler i fødselsforberedelse på bookingsiden:

    www.minrandersbaby.rm.dk

  • Tilmelding til modulerne sker ved brug af en kode, som forefindes på bookingsiden, samt den gravides NemID

  • Den nye bookingside erstatter den tidligere traditionelle fødselsforberedelse, hvor alle moduler var sammensat i ét forløb