5. marts 2019

Hvert år hædres nogle af landets dygtigste og mest talentfulde forskere med EliteForsk-priser og EliteForsk-rejsestipendier. I år modtager Kasper Glerup Lauridsen, læge og ph.d.-studerende ved Regionshospitalet Randers, EliteForsk-rejsestipendium for forskning i hjertestopbehandling.

Hvert år uddeler Uddannelses- og Forskningsministeriet op til tyve EliteForsk-rejsestipendier. Kasper Glerup Lauridsen, læge og ph.d.-studerende i Medicinsk Afdeling, har i år modtaget et af de eftertragtede rejsestipendier.

Kasper Glerup Lauridsen forsker i hjertestopbehandling på hospital. Han undersøger bl.a., hvordan organiseringen af hjertestopholdet på hospitalet påvirker kvaliteten af genoplivningen og muligheden for at overleve et hjertestop.

- Det er en stor anerkendelse af mit arbejde at modtage dette rejsestipendium. Det betyder rigtig meget for mig, fordi stipendiet giver mig mulighed for at udvide det internationale samarbejde i min forskning. Stipendiet skal bl.a. finansiere rejser til andre hospitaler i USA og Canada, hvor jeg skal teste den kommunikationsform, jeg er ved at udvikle ved Children's Hospital of Philadelphia et større setting, fortæller Kasper Glerup Lauridsen.

Kasper Glerup Lauridsen er ved at gennemføre et ophold ved Children's Hospital of Philadelphia og University of Pennsylvania. Her arbejder han sammen med verdens førende forskere inden for genoplivning og skal nu til at igangsætte et multicenterstudium, der undersøger, om standardiseret kommunikation kan forbedre kvaliteten af hjertestopbehandling på hospitaler i USA og Canada.

EliteForsk-rejsestipendierne blev uddelt ved en højtidlighed i Operaen i København torsdag den 28. februar. Bo Løfgren, professor i hjertestopbehandling og hovedvejleder for Kasper deltog i begivenheden for at støtte det spirende forskertalent.

Læs et portræt af Kasper Glerup Lauridsen og hans forskning på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.

For yderligere oplysninger kontakt:
Kasper Glerup Lauridsen, læge og ph.d.-studerende, tlf.: 2246 7815
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609

Ph.d.-studerende Kasper Glerup Lauridsen modtog 28. februar EliteForsk-rejsestipendium