15. november 2017

Vil du minimere risikoen for ende skiferien på hospitalet med et brækket ben i gips? Så mød op i auditoriet på Regionshospitalet Randers d. 30. november, og bliv klædt godt på til en skiferie uden skader. 7, 9, 13!

Torsdag d. 30. november kl. 16.30 - 18.00 afholder Regionshospitalet Randers sammen med Randers Sundhedscenter et arrangement, som stiller skarpt på skiskader og forebyggelse af dem. Her kan vi hjælpe dig, hvis du vil gardere dig bedst muligt mod skader på vej ned ad pisten.

Værterne for arrangementet er de evigt friske fysioterapeuter, Lars Engelst Petersen og Toke Hoeing Lauritsen. De vil indlede med et oplæg om knæets opbygning og de skader, som hyppigst opstår i forbindelse med skiløb. Bagefter viser de dig nogle træningsmetoder, så du lærer, hvordan du helt konkret kan forebygge skader.

Du får mulighed for selv at afprøve en række af øvelserne under instruktion af Lars og Toke samt en gruppe fysioterapistuderende. Samtidig er det muligt at blive testet og få et fingerpeg om eventulle fysiske skavanker, som kan øge din risiko for skader. Alle interesserede opfodres derfor til at medbringe sportstøj samt passende fodtøj.

"Formålet med arrangementet er at gøre borgeren opmærksom på den risiko, som er forbundet med skiløb, og de typer af skader, der hyppigst opstå som følge deraf. Meningen er ikke at skræmme folk fra ikke at tage af sted på skiferie. Vi ønsker derimod at klæde urutinerede og førstegangsskiløbere godt på, så de får den bedst mulige oplevelse på ski og kommer helskindet hjem uden unødvendige skader", fortæller Lars Engelst Petersen og Toke Hoeing Lauritsen.

Om værterne bag arrangementet

Lars Engelst Petersen har været ansat på Regionshospitalet Randers siden 1994 og har mere end 20 års erfaring som fysioterapeut med speciale i behandling samt forebyggelse af knæskader som f.eks. menisk- og korsbåndsskader. Derudover arbejder Lars som underviser for studerende i fysioterapi. Toke Hoeing Lauritsen har sin daglige gang hos Randers Sundhedscenter, hvor han siden 2007 har arbejdet som specialeansvarlig fysioterapeut med fokus på udredning og genoptræning af diverse knæskader.