15. december 2017. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Regionshospitalet Randers er kåret som Danmarks næstbedste mellemstore hospital. Det fremgår af Dagens Medicins årlige opgørelse over Danmarks bedste hospitaler, behandlinger og undersøgelser.

Hvert år i december kårer lægetidsskriftet Dagens Medicin Danmarks bedste hospitaler og landets bedste 68 behandlinger og undersøgelser. I år har tidsskriftet kåret Regionshospitalet Randers som Danmarks næstbedste hospital i kategorien for mellemstore hospitaler – kun lige overgået af Vejle Hospital med 0,2 point.

Ud af de 68 behandlinger og undersøgelser, der er blevet vurderet af Dagens Medicin, har Regionshospitalet Randers indtaget førstepladsen i Danmark for den palliative behandling af svært syge patienter og for behandlingen af tidlig graviditet, som vedrører aborter og graviditeter uden for livmoderen.

Dygtige ansatte på hospitalet

- Vi er naturligvis både glade og meget stolte over kåringen som det næstbedste mellemstore hospital i Danmark. Hele sygehuset arbejder jo målrettet på at forbedre kvaliteten for patienterne, og det her bekræfter bare, at det går godt med det arbejde. At vi har nogle virkelig dygtige medarbejdere. At vi så tilmed bliver kåret til at være bedst i landet til at behandle kvinder i den tidlige graviditet og til den lindrende behandling af svært syge patienter, det er vi selvfølgelig stolte over, siger lægefaglig direktør Lone Winther Jensen.

Sygeplejerskerne Jette Cramer, Jeanette Christensen og Lone Justesen arbejder med tidlig graviditet i Gynækologisk Obstetrisk Afdeling

Baseret på hospitalernes behandlingskvalitet
Dagens Medicins kåringer er baseret på hospitalernes behandlingskvalitet. Dagens Medicin har analyseret tilgængelige data fra kvalitetsdatabaser fra 2016 inden for de i alt 68 behandlinger og undersøgelser. I den samlede vurdering af de bedste hospitaler, har Dagens Medicin også inddraget data fra Den Landsdækkende Undersøgelse (LUP) for hospitalerne.

I den samlede vurdering vægter data fra behandlingskvaliteten 90 %, og data fra LUP vægter 10 %.

Regionshospitalet Randers er vurderet som nummer to i kategorien for mellemstore hospitaler baseret på en score på 93,3 indekspoint i behandlingskvalitet ud af 100 mulige. Vejle Hospital scorer 94,1 indekspoint i denne vurdering.

Yderligere information om de forskellige kåringer bliver løbende opdateret på Dagens Medicins hjemmeside

Yderligere oplysninger kontakt:

  • Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, tlf.:4027 8297
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609