14. september 2017

Bo Løfgren, læge og ph.d. ved Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers, er som den første i Danmark tiltrådt som professor i hjertestopbehandling. 

Patienter med hjertestop har en dårlig prognose, og chancen for at overleve er ringe. Det arbejder nyudnævnte professor Bo Løfgren på at ændre gennem sin forskning i hjertestopbehandling.

Bo Løfgren har beskæftiget sig med behandling af hjertestop gennem mange år på Regionshospitalet Randers. Hans forskning har indbragt ham flere priser heriblandt Erhoff Fondens Talentpris, og sikret ham en plads blandt verdens førende eksperter indenfor genoplivning i organisationen International Liaison Committee on Resuscitations (ILCOR).

Den 1. september er han tiltrådt som professor i hjertestop-behandling, som den første i Danmark.

Flere skal overleve hjertestop
Med det nye professorat skal Bo Løfgren udvikle sin forskning i hjertestopbehandling, der omfatter bl.a. registerundersøgelser, eksperimentelle og kliniske undersøgelser. Alle tilgange i forskningen har det samme formål: at øge patienternes overlevelse efter et hjertestop.

- Bo Løfgren er en af vores dygtige og fremadstormende forskere, der med sin stærke faglighed inspirerer kolleger og fagfæller omkring sig. Bo har løftet forskningen i hjertestopbehandling på hospitalet til et internationalt niveau og bidraget til ny viden til bedre behandling af patienter, der oplever hjertestop. Med det nye professorat i hjertestopbehandling styrker Bo vores forskning yderligere, og jeg ser frem til at samarbejde om at omsætte ny viden i klinikken til forbedret praksis for hjertestopbehandling, siger Lone Kjeld Petersen, forskningschef på Regionshospitalet Randers.

Bo Løfgren er ansat på Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers. Her har han engageret yngre læger i forskning af hjertestopbehandling, hvor et særligt fokus er at forbedre behandling af patienter, der får hjertestop på hospitalet. I forskningen vurderer lægerne bl.a. betydningen af, hvilket personale på hospitalet, der tilkaldes til behandling af patienternes hjertestop.

Det nye professorat er etableret i et samarbejde mellem Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers og Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital.

For yderligere informationer, kontakt:
Bo Løfgren, professor, læge og ph.d., tlf.: 5150 2500
Lone Kjeld Petersen, forskningschef, tlf.: 2345 5856
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609