Onsdag aften bød Regionshospitalet Randers flere end 100 gæster velkommen til middag i hospitalets forhal. Efter middagen var gæsternes vurdering af middagsarrangementet klar: dejlig middag og sjovt koncept!

18. august 2017. Foto: Helle B. Larsen

Der var helt udsolgt til hospitalets middagsarrangement i forhallen, som blev afholdt i forbindelse med Randers Ugen 2017. Det var første gang hospitalet lancerede konceptet, og det blev taget vel imod af flere end 100 gæster, der fik mulighed for at nyde deres aftensmad i hospitalssenge og ved borde i kørestole og almindelige stole. 

- Jeg kunne godt tænke mig at blive indlagt her på hospitalet, når der serveres så dejlig mad, fortalte Jens Pedersen, der deltog i arrangementet med sin kone og 87-årige mor. 

Jens Pedersen og hans familie sad ved et langbord i forhallen, hvor de spiste aftensmad sammen med andre borgere, der også var en del af middagsarrangementet. Imens aftensmaden blev indtaget, gik køkkenpersonalet rundt mellem gæsterne og fortalte om maden, og hvordan den hver dag tilberedes helt fra bunden til patienterne.

Et sygehus for alle

Det var første gang Regionshospitalet Randers har inviteret borgere på hospitalsmiddag. Borgerne kunne købe madbilletter til arrangementet via hospitalets hjemmeside, og alle billetter blev udsolgt. Middagen blev afholdt i fire sessioner af 45 minutter med ca. 25 gæster i hver session. Dog kom der flere gæster i løbet af aftenen og sluttede sig til selskabet.

- Det glæder os, at så mange vil komme til middag hos os i aften. Vi har set frem til at tage imod jer og vise noget af det, vi er rigtig dygtige til her på hospitalet. Og det er bl.a. at lave god og ernæringsrig mad som supplement til patientbehandlingen. Vi er til for borgerne, og derfor åbner vi op i Randers Ugen, hvor vi giver jer et lille indblik, hvad vi til dagligt tilbyder vores patienter, lød det fra Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Jonas Dahl tog imod første hold spisende gæster sammen med 1. næstformand for regionsrådet Anders Kühnau (A), der også var kommet til Randers for at spise sin aftensmad i selskab med borgerne i forhallen. Både Jonas Dahl og Anders Kühnau indtog aftensmaden liggende i en hospitalsseng.

Armene i vejret af begejstring

Der var stor begejstring for hospitalsmiddagen i forhallen blandt de fremmødte borgere.

- Jeg kan slet ikke få armene ned. Jeg er målløs over så dejlig mad, der laves her på hospitalet. Og sikke et sjovt koncept, at vi raske kan komme ind og spise vores aftensmad i en hospitalsseng, som var vi patienter, fortalte skolelærer Charlotte Bildt Frederiksen, der deltog i middagen med sine tre veninder og kolleger fra C. la Cour Skole i Randers.

Charlotte Bildt Frederiksen havde opfordret sine veninder til at deltage i arrangementet, som det eneste blandt de mange i Randers Ugen.

- Vi synes simpelthen, det her er rigtig godt. Det lever fuldt ud op til forventningerne. Vi giver både mad og koncept fem ud af fem stjerner, lød det fra Charlotte Bildt Frederiksen.

Menu

Gæsterne til forhallen nød en økologisk hakkebøf med tilbehør. Der blev også serveret en dessert bestående vaniljebudding med saftsauce og små smagsprøver, som hospitalet hver dag serverer til småtspisende og særlige patientgrupper.