Hvordan kan vi gøre børns oplevelser på Skadestuen mere positive? Det spørgsmål har Skadestuen på Regionshospitalet Randers stillet sig selv, og et af svarene er blevet en ipad doneret af Falck, som børnene kan sidde med, mens de bliver behandlet. Det kan f.eks. være i forbindelse med en gips, der skal lægges, eller et sår, der skal sys.

Formålet med ipaden, der har fået installeret forskellige børnevenlige film og spil, er at aflede børnenes opmærksomhed, mens behandlingen foregår.

De forskellige spil og film på ipaden giver børnene mulighed for at fokusere på noget andet end den nervøsitet og smerte, der kan være forbundet med både den skade, de har fået, og den behandling, de skal have.

Specialeansvarlig sygeplejerske Dorthe Døssing (foto) tog derfor kontakt til Falck, som gerne ville bidrage og donerede ipaden, der på billedet overrækkes af ambulancefaglig leder fra Falck Bent Zilmer-Pedersen.

Udover ipaden arbejder Skadestuen i forhold til de mindre børn også med mere traditionelle afledningsmetoder som f.eks. sæbebobler og tryllestave.


Nyhed 13. januar 2016