Når den fødende kvinde er i bevægelse, er der ofte udsigt til en kortere og nemmere fødsel.

Derfor opfordrer jordemødrene på Regionshospitalet Randers de fødende kvinder til at komme mest muligt på højkant og bevæge sig rundt under fødslen.

For at gøre det mere bekvemt for kvinderne at gå rundt, er hver fødestue på Fødegangen nu forsynet med en såkaldt prædikestol. Det er en slags forhøjet elektrisk rollator, som kan hæves og sænkes, udvides og bremses.

Også en hjælp for personalet

Prædikestolen tjener yderligere det formål, at den aflaster personalet. Når en fødende kvinde, som bevæger sig rundt på afdelingen, får en ve, har hun brug for at støtte sig til noget. Hvis partneren ikke er lige er ved hånden, bliver det ofte jordemoderen, der kommer til at agere støtte, og det er en stor belastning for kroppen.

Rikke Busk Rasmussen får hjælp af jordemoderstuderende Jane Dahl. En halv time senere fødte hun en velskabt dreng. Foto: Helle Brandstrup Larsen

"Det er ikke nødvendigvis noget problem i den enkelte situation", fortæller vicechefjordemoder Mette Kryger Ahrentsen. "Men jordemødre skal jo gerne kunne holde til et langt arbejdsliv, så efter en arbejdsskade, hvor en jordemoder fik dårlig ryg, gik vi på udkig efter en løsning".

I samarbejde med arbejdsmiljøorganisationen i Region Midtjylland blev den elektriske prædikestol fundet, og den er nu til rådighed på alle fødestuer på Regionshospitalet Randers.

Yderligere oplysninger

Vicechefjordemoder Mette Kryger Ahrentsen, Regionshospitalet Randers
Mail: mettahre@rm.dk
Tlf.: 78 42 10 15


Nyhed 19. september 2016