På fødevarebranchens store årlige messe FOODEXPO den 6. - 8. marts i Messecenter Herning har Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers i år som et helt nyt initiativ en stand sammen med Michelin-restaurant Substans i Aarhus.

De to køkkener har det til fælles, at de laver mad, som er 85 % økologisk eller mere, og så deler de den overbevisning, at alt skal laves fra bunden af årstidens råvarer.

- Vi bygger på fælles principper, så derfor glæder jeg mig til at vise, at vi også på hospitalet kan lave virkelig god mad, fortæller cheføkonoma Mona Carøe.

Cheføkonoma Mona Carøe Jensen på Foodexpo i 2014. Fotograf: John Bräuner

Til køjs eller til højbords

På messen kan publikum købe spisebilletter til standen. Fire gange om dagen de tre dage messen varer, vil der blive serveret for 40 personer.

Gæsterne ved ikke på forhånd, om de skal spise på gourmetrestaurant eller spise hospitalsmad. Hvis man bliver udtrukket til en tur på hospitalet, bliver man lagt i en seng og får serveret lækker, økologisk hospitalsmad med mælk eller vand til. Hvis man havner på restauranten, står den på Michelin-mad med vin.

Ideen til den utraditionelle stand er fostret hos Økologisk Landsforening, og pointen er at vise, at der kan laves virkelig god økologisk mad både i et hospitalskøkken og på en Michelin-restaurant.

Økologien i dag oppe på 90 %

Regionshospitalet Randers er Danmarks mest økologiske hospital, når det gælder maden til patienter, pårørende og personale.

Økologiprocenten i hospitalets mad er 90, og den er 100, når det gælder varerne fra hospitalets egen slagterafdeling. Den høje økologiprocent er opnået, uden at produktionen koster ekstra.

Hospitalet blev som det første hospital i Danmark præmieret af Fødevarestyrelsen med det økologiske spisemærke i sølv. Det skete på Foodexpo-messen i 2014.

Vil du være med?

Hvert år strømmer branchefolk i tusindvis til den store fødevaremesse, som i år finder sted den fra den 6. marts til tirsdag den 8. marts.

Hvis du har lyst til at deltage og enten spise i hospitalsseng eller på michelin-restaurant, kan der købes spisebilletter via Økologisk Landsforening:

Spisebilletter til Foodexpo


Yderligere oplysninger:

Cheføkonoma Mona Carøe, Regionshospitalet Randers
monajeen@rm.dk / Tlf.: 7842 2601 / 2872 2642

 


Nyhed 1. marts 2016