I slutningen af januar kom der et nyt betalingssystem til parkering ved betalingsautomaterne i P-huset og på de øvrige parkeringsarealer ved hospitalet.

Parkeringsselskabet Q-park har indført det nye betalingssystem, da der er kommet nye krav til eftertidsbetaling fra udbyderen af kort-betalingssystemet. Q-park har måttet efterleve disse krav, såfremt det fortsat skulle være muligt at betale med kort i automaterne.

Nogle patienter og pårørende oplever, at det nye betalingssystem kan være lidt svært at forstå og bruge. Der arbejdes derfor på at finde en ny type kortlæser enhed til betalingsautomaterne, så betalingssystemet på sigt bliver lettere at forstå og bruge.

Det nye system – hvordan virker det?

Det nye system betyder, at man nu skal vælge en parkeringstid ved hjælp af værdiknapper på automaten. Nedenfor ses den vejledning, som sidder på betalingsautomaterne.

Vejledning til p-billet

Der opfordres til, at man vælger en parkeringstid, som ligger et godt stykke frem i tiden. - Så hvis man fx forventer, at besøget på hospitalet vil vare en halv time, så kan man med fordel vælge en parkeringstid, som ligger fx syv timer frem i tiden. For uanset hvor lang en parkeringstid, man vælger, så betaler man kun for tiden fra indtjek til udtjek ved automaten.

Hvis man glemmer at tjekke ud ved automaten, så betaler man kun for tiden frem til den valgte sluttid, hvor man så automatisk tjekkes ud.

Tidligere blev man ved glemt udtjek først tjekket ud efter syv døgn. - Fordelen ved det nye system er således, at man ved glemt udtjek ikke længere kan blive trukket for syv døgns parkering.       

Hvis der er mindre end en time tilbage af parkeringstiden, når man kommer tilbage til sin bil, så skal man dog ikke tjekke ud ved automaten. - Man bliver i så fald automatisk tjekket ud til den valgte sluttid.  

Har man spørgsmål til brugen af betalingsautomaterne, så kan Q-parks Servicecenter døgnet rundt kontaktes på tlf.: 70 25 72 13 

 

Nyhed 18. februar 2016