Ny direktør forlader politik på Christiansborg til fordel for stilling som hospitalsdirektør i Østjylland.

 Fra 8. august 2016 hedder hospitalsdirektøren i Randers Jonas Dahl.

- Jonas Dahl er en spændende profil med et stort potentiale. Han er vidende, analytisk og en stærk kommunikator. Jeg er ikke i tvivl om, at han kan foretage det radikale skifte, det er at bytte en politisk karriere ud med en som embedsmand. Han vil sammen med den øvrige hospitalsledelse udgøre et stærkt team, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Siden november 2007 har Jonas Dahl været valgt til Folketinget for SF. Det har betydet poster som bl.a. gruppeformand siden februar 2014 og sundhedsordfører i flere perioder. Mindre kendt i den brede offentlighed er det, at han i perioden 2003 – 2007 var ansat som embedsmand i Aarhus Kommune, Sundhed og omsorg.

- Jeg har interesseret mig for sundhedsområdet siden 2003 i skiftende roller som embedsmand og politiker. Jeg brænder for at udvikle feltet sammen med både ledelse og ansatte. På nogle områder skal jeg lære nyt, på andre felter kan jeg bidrage til at gøre et godt hospital endnu bedre, siger Jonas Dahl.

Jonas Dahl, 38 år, er uddannet cand. mag. i historie og samfundsfag. Han er opvokset i Randers og er student fra Randers Statsskole. Bopælen er Risskov i Aarhus, og husstanden tæller også hustruen Tanja og to piger på 2 og 6 år.

Flere oplysninger
Jonas Dahl, kommende hospitalsdirektør, tlf. 6162 4615
Ole Thomsen, koncerndirektør, tlf. 2146 9807

Fakta

  • Hospitalsdirektøren arbejder i et tre personers ledelsesteam. Marianne Jensen er sygeplejefaglig direktør og Lone Winther Jensen lægefaglig direktør.
  • Jonas Dahl efterfølger Thomas Pazyj, der tidligere på året trådte tilbage på grund af sygdom.
  • Ledelsesområdet omfatter ud over Regionshospitalet Randers også Grenaa Sundhedshus.

Foto: Steen Brogaard


Nyhed 4. maj 2016