Fra den 7. januar er det ekstra vigtigt, at kvinder i Region Midtjylland holder øje med deres digitale postkasse. Nu modtager de nemlig regionens invitationer til brystkræftscreening digitalt.

I invitationen vil kvinderne finde den tid, de har fået tildelt og en anvisning på, hvordan man kan ændre sin tid, hvis man ønsker det.

Svaret på screeningen kommer fremover også via digital post. Også her er det meget vigtigt, at kvinderne læser svaret hurtigt efter, at det er kommet.

- Hvis screeningen har vist, at en kvinde har behov for yderligere undersøgelser, vil der i brevet være en tid typisk indenfor seks dage, siger ledende overlæge Berit Andersen, Afdeling for Folkeundersøgelser.

Kvinderne har krav på en hurtig undersøgelse, så det er klogt ikke at tøve, når der kommer digital post fra Region Midtjylland.

Fakta

  • Kvinder i alderen 50-69 år inviteres til screening for brystkræft hvert andet år
  • Brystkræftscreening foregår ved en røntgenundersøgelse på en af regionens brystkræftscreeningsenheder, som ligger i Horsens, Aarhus, Randers, Holstebro og Viborg
  • I Region Midtjylland screenes hvert år 65-70.000 kvinder for brystkræft. Lidt over 2,1% sendes videre til yderligere undersøgelse
  • I Region Midtjylland koordineres kræftscreeningsprogrammerne fra Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers

Yderligere oplysninger

Ledende overlæge Berit Andersen
Afdeling for Folkeundersøgelser
Mail: berand@rm.dk
Tlf.: 20 56 74 76


Nyhed 8. januar 2016