Regionshospitalet Randers og Randers Kommune ansætter fælles hjertesygeplejerske. Samarbejdet vil sætte fokus på det hele liv og ikke kun på sygdommen.

8. juli 2016. Foto: Helle Brandstrup Larsen.


Foto: Sygeplejerske Charlotte Lykkegaard Jensen underviser hjertepatienter

Fra 15. september vil hjertepatienter i Randers få et mere sammenhængende forløb, når de udskrives fra hospitalet. De kommer nemlig som hovedregel til at møde den samme sygeplejerske på hospitalet og i kommunens sundhedscenter efter udskrivelsen.

Regionshospitalet Randers og Randers Kommune har i fællesskab ansat sygeplejerske Charlotte Lykkegaard Jensen til at følge hjertepatienterne hele vejen gennem deres sygdoms- og rehabiliteringsforløb.

"En del patienter har det svært med at skulle møde på hospitalet i perioden efter udskrivelsen", fortæller Charlotte Lykkegaard Jensen. "Når vi flytter efterbehandlingen væk fra hospitalet og ind i Randers Sundhedscenter, oplever patienterne i højere grad, at der er fokus på det hele liv og ikke kun på sygdom."

"Jeg tror, det er en gave, at vi flytter patienterne ud i det kommunale regi - væk fra hospitalet og patientrollen. Som menneske er man meget andet end patient, og det er vigtigt at få den rolle byttet ud", siger hun.

En styrket rehabilitering

Hidtil har alle samtaler og undervisning i at mestre tilværelsen med hjertesygdom foregået på hospitalet. Patienterne undervises i, hvad de skal være opmærksomme på m.h.t. deres medicin, de træner fysisk, diskuterer livsstil og får hjælp til de psykiske eftervirkninger, der ofte følger hjertesygdom.

Leder af Rehabiliteringsenheden i Randers Kommune, Claus Engstrup, glæder sig over det gode samarbejde mellem kommunen og hospitalet. ”Med denne fælles ansættelse ser jeg frem til, at vi kan styrke indsatsen på rehabiliteringsområdet, sådan at ingen borgere falder mellem to stole”.

Bedre forløb for patienterne

Oversygeplejerske Bente Fogh, Regionshospitalet Randers er også meget tilfreds med den nye fælles ansættelse.

"Vi har en lang tradition for et rigtig godt samarbejdet med Randers Kommune. Vi har let ved at finde hinanden, når vi skal dele viden og kompetencer, så vi synes, det er en enestående chance for at få lov til at give patienterne et bedre samlet forløb", siger hun.

Hospitalet og kommunen håber, at flere vil deltage i efterbehandlingen, når den flyttes ud af hospitalsmiljøet og foregår i Randers Sundhedscenter.

Region Midtjylland har sammen med kommunerne i regionen besluttet, at al rehabilitering af hjertepatienter senest 1/1 2017 skal være flyttet ud i kommunerne. Enkelte patienter med særlige behov vil dog fortsat få tilbuddet på hospitalet.

For mere info, kontakt:
Sygeplejerske Charlotte Lykkegaard Jensen, Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Randers
Tlf.: 78 42 17 75

Leder af Rehabiliteringsenheden Claus Engstrup, Randers Sundhedscenter
Tlf.: 51 56 28 24

Oversygeplejerske Bente Fogh, Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Randers
Tlf.: 22 18 87 24