Nyhed 30. juni 2016

Prøver, som du som patient tager i dit eget hjem skal fremover returneres til hospitalet som et Quickbrev. Afføringsprøver til screening for tarmskræft kan dog fortsat afleveres i de røde postkasser.

Hvor man indtil nu har kunnet sende hjemmeprøver retur til hospitalet via A-post, så skal man fremover returnere prøven som et Quickbrev.

Et Quickbrev kan ikke sendes fra en postkasse, og det er derfor nødvendigt, at man går på et postcenter eller i en postbutik for at få sendt sine hjemmeprøver afsted.

Kommer man som patient til at aflevere en prøve i en postkasse efter 1. juli, vil prøven ikke kunne bruges, og man skal lave en ny.

Vær opmærksom på, at prøver, der indsendes som led i det nationale tarmkræftscreeningsprogram, fortsat vil kunne lægges i de røde postkasser. De godt kan tåle at være mere end to dage undervejs.

Bemærk også, at du stadig kan bruge frankerede svarkuverter fra hospitalet, bare du afleverer dem på posthus/i butik ligesom med Quickbrevene.

Se hvilke postcentre prøverne kan afleveres på via www.brev.rm.dk eller ring til PostDanmark på tlf. 70707030.

Video: Sådan sender du din hjemmeprøve til hospitalet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Om Quickbreve

  • Ændringen i brevforsendelserne skyldes en aftale, som regeringen har indgået med PostDanmark, så PostDanmark holder op med at sende A-post fra og med 1. juli, når det gælder private, og 1. september, når det gælder erhvervskunder.
  • I fremtiden tilbyder PostDanmark privatkunder, at de kan sende to typer breve, nemlig Quickbreve med dag til dag-levering og Standardbrev (tidligere B-brev) med op til syv dages leveringstid.
  • Læs mere om, hvordan du sender et Quickbrev afsted her