Det er blevet lidt rarere og lidt mere hjemligt for patienter og pårørende at opholde sig på de tre sengestuer for uhelbredeligt syge på Kirurgisk Sengeafsnit.

En flot donation fra den lokale møbelvirksomhed "Innovation" er med til at skabe bedre rammer for patient og pårørende i den sidste tid. "Innovation" har doneret tre sofaer, som kan slås ud til sovesofaer for pårørende, tre topmadrasser, tre sofaborde og puder til sofaerne.

Foto: Helle Brandstrup Larsen

Sygeplejerske Katja Mortensen er den ene af fire palliations-nøglepersoner på Kirurgisk Sengeafsnit, som står bag ansøgningen til erhvervslivet.

- Vi har mange kræftpatienter og svært syge her i afdelingen, og hvert år lever ca. 70 patienter deres sidste dage og dør her i afdelingen, fortæller Katja Mortensen.
- Vi ville gerne gøre de fysiske rammer bedre både for patienterne og for deres pårørende og forsøge at bløde lidt op på det hvide hospitalsmiljø.

Lokal støtte til det lokale sygehus

De patienter, som indlægges på palliations-stuerne, er som oftest for syge til at kunne overflyttes til et hospice. De har brug for, at deres pårørende kan være hos dem i den sidste tid, og derfor var målet at skabe en indretning, som nærmer sig de rammer, som hospice kan tilbyde. Med det udgangspunkt gik palliations-teamet i krig med at søge hjælp til indretningen af de tre stuer hos lokale virksomheder.

Randers-virksomheden "Innovation" var ikke sen til at svare. Allerede samme dag, som ansøgningen indløb, viste virksomheden interesse og bad om flere oplysninger.

Den dybe tallerken ER opfundet

- Hvis andre afdelinger på hospitalet har lignende projekter, de gerne vil sætte i søen, så hjælper vi gerne på vej, siger sygeplejerske Helle Roed, som også er nøgleperson i projektet på Kirurgisk Sengeafsnit.

- Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken flere gange. Hvis nogen fra andre afdelinger skal i gang med noget lignende, så vil vi gerne være behjælpelige med at give videre, hvordan vi har grebet det an. Det vigtigste er, at man ikke skal være bange for at gå i gang, understreger hun.

Næste projekt: Et børnehjørne

Det næste skib, de fire palliations-nøglepersoner på Kirurgisk Sengeafsnit sætter i søen, bliver et børnehjørne, så børn også følger sig velkomne, når de kommer på besøg. I børnehjørnet skal der være møbler, reoler, bøger, legetøj og en væg børnene kan tegne på.


Nyhed 23. juni 2016