11. november 2016


Afdelingssygeplejerske Birthe Husted, cheføkonoma Mona Carøe Jensen og økonoma Ulla Høegh Andersen modtager initiativprisen. Foto: Rune Borre-Jensen

Ud af 40 nominerede var det Akutafdelingen og Patientkøkkenets idé, der vandt årets initiativpris, som regionsrådet i Region Midtjylland uddelte i går på regionens innovationsdag.
Prisen gives for den madpakkeordning, som de to afdelinger i fællesskab har udviklet, og som nu tilbydes alle patienter, der udskrives fra hospitalet.

Tekst fra regionens pressemeddelelse:
Ingen skal komme hjem fra hospitalet til et tomt køleskab. Regionshospitalet Randers tilbyder derfor alle patienter, som bliver udskrevet fra en af hospitalets sengeafdelinger, at de kan få en madpakke med sig hjem.

Madpakken består af smørrebrød, som patienterne selv kan vælge fra dagens menukort. Det pakkes i en plastikbakke, så det holder sig friskt på hjemturen. Omtrent 50 patienter tager dagligt imod tilbuddet om at få en madpakke med hjem. 

Akutafdelingen på Regionshospitalet Randers, som har udviklet madpakkekonceptet i samarbejde med Patientkøkkenet, er netop blevet belønnet for initiativet med Region Midtjyllands Initiativpris 2016.

- Initiativet viser, hvor lidt der faktisk skal til, for at gøre en stor forskel. Hvor vigtigt det er, at vi vender vores tankesæt på hovedet og arbejder med, hvordan vi kan få en merværdi ud af det, vi allerede har og samtidig udfordrer, hvad vores rolle er i relation til patienten.

I vinderinitiativet bliver patienten taget i hånden i overgangen fra hospitalet til hjemmet på en ret enkel måde, sagde 2. næstformand i regionsrådet i Region Midtjylland og medlem af priskomitéen Anne V. Kristensen (V) ved prisuddelingen om valget af madpakkekonceptet som modtager af Initiativprisen 2016.

I alt 40 innovative løsninger var indstillet til prisen.