Hver onsdag eftermiddag bliver der i disse uger syltet for fuld kraft på Regionshospitalet Randers.

Asierne gøres klar til syltning. Foto: John Bräuner

Ikke mindre end 4,5 tons økologiske asier, græskar, drueagurker og rødbeder passerer i øjeblikket gennem det store køkken, sådan at der er hjemmelavede syltevarer klar til et helt års forbrug for både patienter og kantine.

Mad fra bunden

Regionshospitalet Randers serverer landets mest økologiske hospitalsmad, og det sker, uden at det koster skatteborgerne ekstra penge.

- Vi laver al vores mad fra bunden her i køkkenet, fortæller cheføkonoma Mona Carøe. På den måde kan vi holde udgifterne nede. Hvis vi skulle købe økologisk færdigproducerede varer, ville det blive meget dyrere, siger hun.

83 % økologi

Regionshospitalet har som det eneste danske hospital Fødevarestyrelsens Spisemærke i sølv. For at få den anerkendelse, skal 60-90% af den mad, der serveres, være økologisk. De patienter, der indlægges i Randers får 83% økologisk mad.

Foto: John Bräuner

Lokale råvarer

- Udover at vi kan levere den højeste økologiprocent i landet, sikrer vi med vores store sylteprojekt en bæredygtig produktion, siger Mona Carøe. Vi køber nemlig alle råvarerne til syltning lige rundt om hjørnet på den økologiske gård, Korsmedergaard.

Hospitalskøkkenet sylter de næste onsdage et halvt ton grøntsager pr. dag.

Nyhed 3. september 2015