Onsdag den 10. juni blev der skrevet historie på Regionshospitalet Randers. Denne dag gik de første medicinstuderende nemlig op til deres afsluttende embedseksamen i ortopædkirurgi her i huset.

Overlæge Hans Boie og professor Steen Walter (th) ønsker læge Barbara Mildahl tillykke med kandidateksamen. Foto: John Bräuner. 

Det begyndte kl. 9.50, da døren til stue 1 på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit gik op. Ud kom medicinstuderende Barbara Mildahl sammen med sin familie, kæreste og veninde. Fem minutter senere kom eksaminator Hans Marten Boie ud og bad Barbara om at komme ind igen.

- Tillykke, det blev et 12-tal. Jeg ved godt, at jeg gik lidt hårdt til dig til sidst, men karakteren var på vej op, sagde Hans Boie til en lettet eksaminand.  

- Det var en behagelig og afslappet eksamen. Og det var interessant at gå til min afsluttende eksamen her i Randers, fordi det ikke er så specialiseret, som det fx er i Århus. Her møder du de mere almindelige ting fra klinikken, fortæller Barbara Mildahl.

God eksponering af ortopædkirurgien

Mens eksamensdagen er slut for Barbara Mildahl, så fortsætter censor og eksaminator, da yderligere syv studerende skal op til deres kandidateksamen. Professor Steen Walter kører igennem til kl. 18.00, mens Hans Boie bliver afløst af klinisk lektor Søren Rasmussen Deutch efter frokost.  

- Ændringen af kandidatuddannelsen betyder, at over halvdelen af alle studerende har et fem ugers forløb på en ortopædkirurgisk afdeling på det sidste semester ”Akut Kronisk”. Det betyder, at vi bliver eksponeret meget mere nu end tidligere, og det er vigtigt, for der mangler speciallæger i ortopædkirurgi, fortæller overlæge Søren Rasmussen Deutch, som er uddannelsesansvarlig for de ældre medicinstuderende mens Hans Boie har ansvaret for de yngre.  

Overlæge og klinisk lektor Søren Rasmussen Deutch. Foto: John Bräuner

Siden kandidatuddannelsen blev ændret i 2014, har Ortopædkirurgisk Afdeling haft tre hold studerende igennem et fem ugers forløb på afdelingen. De første hold var på overgangsordning, hvorfor der ikke tidligere har været afholdt afsluttende eksamener i klinikken.  

 

 

Nyhed 11. juni 2015