Hop til hovedindhold

Det er svært at miste, og de praktiske ting efter et dødsfald kan virke uoverskuelige. Denne vejledning er ment som en hjælp i den svære situation.

Mødet med døden er et møde med det ukendte. Fornuften siger, at døden er en naturlig del af livet, men vores følelser protesterer.

Vi accepterer tanken om døden, når vi har den på afstand; men når vi selv står ansigt til ansigt med døden, reagerer vi meget forskelligt. Vi kan føle usikkerhed, angst, vrede, lettelse, skyld, uvirkelighed, rastløshed og meget mere. Vi reagerer ikke ens, heller ikke i sorgen.

Derfor er forskellige måder at reagere på lige rigtige og lige normale. Det er svært at miste. Ingen kan erstatte et menneske, der ikke er hos os længere.

Det kan være svært at overskue fremtiden, og de praktiske ting omkring begravelse eller bisættelse kan virke uoverskuelige. Denne vejledning er ment som en hjælp i den svære situation.


Ved dødsfaldet


Begravelse/bisættelse

Ved en begravelse bliver kisten sat i jorden på en kirkegård. Ved en bisættelse brændes afdøde i sin kiste, og asken lægges enten i en urne, som nedsættes på en kirkegård eller spredes over åbent hav.

De pårørende bestemmer selv, hvor meget af det praktiske de selv vil tage sig af, og hvor meget de vil overlade til bedemanden.


Forhold vedrørende økonomi


Kontakt

Regionshospitalet Randers

Skovlyvej 15
Indgang A
8930 Randers NØ

Tlf. 78 42 00 00

Spørg efter den relevante afdeling.

Skadestuen i Randers

Regionshospitalet Randers
Skovlyvej 9
Indgang B - gå til B3
8930 Randers NØ

Tlf. 78 42 03 20

Kapelkontoret Randers

Dronningborg Boulevard 6 
8930 Randers NØ

Tlf. 78 42 24 40
Mandag - fredag kl. 8.00-14.30 

Personlig henvendelse efter aftale