Her på siden forsøger vi at give et overblik over de tilbud, der er til de gravide og fødende, der har valgt at "gå til jordemoder" og føde på Regionshospitalet Randers .

Vi har ligeledes forsøgt at besvare "ofte stillede spørgsmål" og håber, at du/I ved at klikke rundt, finder de svar du/I søger eller måske bliver inspireret til at stille nye spørgsmål.

Vi modtager gerne feedback eller ideer til nye emner, der kan tages op på siden.

God fornøjelse!

Vælg mellem:

Graviditet

Fødsel

Barsel


 Information om Coronavirus


Senest opdateret 21/12-2021

GRAVID OG COVID-POSITIV: Kontakt fødeafsnittet, så vi kan vejlede dig. 

PARTNER/LEDSAGER/PÅRØRENDE OG COVID-POSITIV: Må ikke deltage i ambulante besøg på hospitalet og jordemoderkonsultationen. Husk at oplyse, at du er covid-positiv inden du kommer til hospitalet i forbindelse med fødsel.

MUNDBIND: Der er krav om brug af mundbind på hospitalet og i jordemoderkonsultationerne. 

TEST: Sundhedsstyrelsen har øget sit fokus på screening for Covid-19. Det betyder, at alle fødende samt medindlagte pårørende podes i forbindelse med indlæggelse med hospitalet.  Alle - uanset vaccinestatus - podes.

PLANLAGT KEJSERSNIT: Skal du føde ved planlagt kejsersnit skal du og din partner/ledsager selv booke tid til test mindre end 48 timer forud for indlæggelsen. Anbefalingen om podning gælder alle - uanset vaccinestatus.

Vaccination mod COVID-19, influenza og kighoste

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til gravide i 2. og 3.trimester samt ammende. Du kan læse mere om vaccination af gravide på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Vaccination mod Covid-19

Vaccination mod Influenza

Vaccination mod Kighoste

 


 Læs mere

Vi opdaterer løbende hjemmesiden, så du som gravid/fødende familie tilknyttet Regionshospitalet Randers, kan holde dig opdateret ét sted.

Samtaletilbud til kommende og nye familier

Susan Ballegaard er præst, og har hver tirsdag konsultation i Randers Sundhedscenter, hvor vi også har jordemoderkonsultationer. Susan tilbyder samtaler i forbindelse med, at du skal være forælder. Samtalerne er for gravide, partnere og familier.

Samtalen bookes ved at ringe til Jordemoderkonsultationen på hverdag mellem 9.30-11.30 på telefon 78421090 eller kontakte Fødegangen eller din jordemoder.

Samtalerne er gratis. Læs mere i folderen Samtaletilbud og hør Susan fortælle mere om tilbuddet i videoen herunder.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Forskning i gravide og D-vitamin

  
gravid mave_0927 192-13_beskaaret_700x250px.jpg

Læs mere og tilmeld dig forskningsprojektet, der undersøger, om en mere D-vitamin gavner graviditieten og mindsker fødselskomplikationer.

www.vitamin.randersbaby.dk