Her på siden forsøger vi at give et overblik over de tilbud, der er til de gravide og fødende, der har valgt at "gå til jordemoder" og føde på Regionshospitalet Randers .

Vi har ligeledes forsøgt at besvare "ofte stillede spørgsmål" og håber, at du/I ved at klikke rundt, finder de svar du/I søger eller måske bliver inspireret til at stille nye spørgsmål.

Vi modtager gerne feedback eller ideer til nye emner, der kan tages op på siden.

God fornøjelse!

Vælg mellem:

Graviditet

Fødsel

Barsel


 Information om Coronavirus


Senest opdateret 11/2-2021

Besøgsregler:

  • Kun 1 nær pårørende må komme på besøg og ledsage på hospitalet. For gravide og fødende vil det oftest være far/partner. Det kan ikke være forskellige ledsagere og besøgende, så i praksis betyder det, at I ikke kan få besøg på hospitalet af søskende, bedsteforældre, venner m.fl.

Podning af fødende og ledsager:

  • Alle fødende og deres ledsager tilbydes og anbefales podning ved ankomst til fødegangen.
  • Skal du føde ved planlagt kejsersnit får du automatisk tilsendt en tid til podning et par dage før indlæggelsen. Din ledsager skal selv booke en podning 2 dage før kejsersnittet på www.coronaprover.dk

Mundbind og afstand:

  • Det gælder for alle, at der skal bæres mundbind på steder med offentlig adgang, dvs på hospitalet, i sundhedshuse og jordemoderkonsultationer.
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden gravide at bære mundbind, hvor afstandskravet på 2 meter ikke kan overholdes. For partner/pårørende, der ikke er i særlig risiko, er afstandskravet 1 meter. Vi anbefaler derfor, at I medbringer mundbind til jeres tider i jordemoderkonsultation og på hospitalet og anvender det, når det ikke er muligt at holde afstand, f.eks under undersøgelsen.
  • Gravide og pårørende til UL-skanning skal bære mundbind pga undersøgelsens varighed.
  • Under fødslen vurderes behov for mundbind løbende og i samarbejde med jordemoderen. Jordemoderen tager mundbind på i sidste del af fødslen.

Fødselsforberedelse - AFLYST I REGION MIDT FRA 14/12

Fødelsforberedelse er desværre aflyst pga stigende smittetryk. Den 1/3-21 vurderer regionalt, hvorvidt holdene kan startes op igen.

Grundet afstandskravene er fødselsforberedelsen flyttet til hospitalets auditorium. Vi uddyber derfor kun to hold; "Fødsel fra A til Å" og "Babys trivsel" Vi åbner nye hold løbende, så orienter dig her og på: www.minrandersbaby.rm.dk

Rundvisning er fortsat aflyst. Vi ved lige nu ikke, hvornår vi kan starte op igen. Du kan se billeder fra fødegangen længere ned på siden.

Hvis du er sat i karantæne eller føler dig syg, må du ikke møde op på sygehuset eller hos jordemoder. Ring i stedet til os på fødegangen på telefon 7842 1010 eller kontakt din praktiserende læge.

Skal jeg podes for COVID-19?

Fødselsforberedelse via video


 Læs mere

Vi opdaterer løbende hjemmesiden, så du som gravid/fødende familie tilknyttet Regionshospitalet Randers, kan holde dig opdateret ét sted.

Pjecer

Influenza- og kighostevaccination 2020

Forskning i gravide og D-vitamin

  
gravid mave_0927 192-13_beskaaret_700x250px.jpg

Læs mere og tilmeld dig forskningsprojektet, der undersøger, om en mere D-vitamin gavner graviditieten og mindsker fødselskomplikationer.

www.vitamin.randersbaby.dk