Her på siden forsøger vi at give et overblik over de tilbud, der er til de gravide og fødende, der har valgt at "gå til jordemoder" og føde på Regionshospitalet Randers .

Vi har ligeledes forsøgt at besvare "ofte stillede spørgsmål" og håber, at du/I ved at klikke rundt, finder de svar du/I søger eller måske bliver inspireret til at stille nye spørgsmål.

Vi modtager gerne feedback eller ideer til nye emner, der kan tages op på siden.

God fornøjelse!

Vælg mellem:

Graviditet

Fødsel

Barsel


 Information om Coronavirus


Senest opdateret 15/02-2022

GRAVID OG COVID-POSITIV: Kontakt fødeafsnittet, så vi kan vejlede dig. 

PARTNER/LEDSAGER/PÅRØRENDE OG COVID-POSITIV: Må ikke deltage i ambulante besøg på hospitalet og jordemoderkonsultationen, men gerne til fødsel/kejsersnit. Husk at oplyse, at du er covid-positiv inden du kommer til hospitalet i forbindelse med fødsel.

MUNDBIND: Der er krav om brug af mundbind på hospitalet og i jordemoderkonsultationerne. 

TEST: Sundhedsstyrelsen har øget sit fokus på screening for Covid-19. Det betyder, at alle fødende samt medindlagte pårørende podes i forbindelse med indlæggelse med hospitalet.  Alle - uanset vaccinestatus - podes.

PLANLAGT KEJSERSNIT: Skal du føde ved planlagt kejsersnit skal du og din partner/ledsager selv booke tid til test mindre end 48 timer forud for indlæggelsen. Anbefalingen om podning gælder alle - uanset vaccinestatus.

Find mere viden i Emento

Emento logo 700px.pngNår du har modtaget indkaldelse til din første jordemoderkonsultation, har du samtidig fået et forløb i en app, der hedder Emento. 

Her kan du sende beskeder til os samt finde et hav af relevante oplysninger om din graviditet og fødsel. Brug app'en som en vidensbank og send en besked til os, hvis der er noget, du er i tvivl om, som vi ikke har skrevet i app'en.

Download app'en Emento og log dig på med Nemid/MitID.

Hvis du har spørgsmål til app'en

Kontakt jordemoderkonsultationen i Randers på tlf. 78 42 10 90, hvis du har spørgsmål til app'en.

Vaccination mod COVID-19, influenza og kighoste

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccination til gravide i 2. og 3.trimester samt ammende. Du kan læse mere om vaccination af gravide på Sundhedsstyrelsens hjemmeside:

Vaccination mod Covid-19

Vaccination mod Influenza

Vaccination mod Kighoste

 


 Læs mere

Vi opdaterer løbende hjemmesiden, så du som gravid/fødende familie tilknyttet Regionshospitalet Randers, kan holde dig opdateret ét sted.

Projekt om brugeroplevelse

I projektet undersøger vi, hvordan du har oplevet dine graviditetsundersøgelser i din nuværende graviditet. I det danske sundhedsvæsen er der en målsætning om, at sundhedsprofessionelle skal involvere brugere og patienter i de tilbud om screening, undersøgelser og behandlinger, der tilbydes. I dette forskningsprojekt undersøges, i hvilken grad du har følt dig involveret og respekteret i alle former for beslutninger, som du har skullet tage i løbet af din graviditet.

Projektet foregår i afdelingen fra d. 01.03.2022 og ca. 11 måneder frem.

Gravide kvinder i graviditetsuge 36-42 kan besvare spørgeskemaet. Spørgeskemalink findes i Emento-app og på plakater i jordemodercentrets venteværelser.

Forskning i gravide og D-vitamin

  
gravid mave_0927 192-13_beskaaret_700x250px.jpg

Læs mere og tilmeld dig forskningsprojektet, der undersøger, om en mere D-vitamin gavner graviditieten og mindsker fødselskomplikationer.

www.vitamin.randersbaby.dk