Hvis du bliver henvist til os, fordi du bløder eller har smerter i underlivet, vil vi tilbyde dig en skanning.

Nogle gange vil skanningen vise, at graviditeten er gået i stå, dvs. at fosteret er holdt op med at udvikle sig eller, hvis du er langt nok henne i graviditeten, at der ikke længere kan ses tegn på liv.

Det betyder, at du er ved at abortere. Du vil også høre, at vi taler om, at graviditeten er gået til grunde.

I nogle tilfælde bløder kvinden selv graviditeten ud. I andre tilfælde går graviditeten til grunde uden nogen symptomer. Det vil sige, at graviditeten er gået i stå, men stadigvæk er i livmoderen.

Hvis graviditeten stadig er i livmoderen

Det er muligt vente på, at kroppen af sig selv begynder at udstøde resterne af graviditeten. Men vi kan ikke sige noget om, hvor lang tid der går, før det sker.

En anden mulighed er at give medicin, der får livmoderen til at trække sig sammen og dermed få kroppen til at udstøde graviditeten.

Og den sidste mulighed er, at vi fjerner resterne af graviditeten ved en mindre operation, også kaldet en udskrabning.

Læs mere om:

At abortere sker for mange

Mange kvinder oplever at abortere. Det er ikke unormalt og behøver ikke at betyde, at du også vil abortere næste gang, du bliver gravid.

Patientnetværk til kvinder, der oplever at abortere flere gange

Enkelte kvinder vil dog opleve, at de aborterer mere end en gang. Det kan være særlig hårdt, hvis man har besluttet sig for at ville have et barn og brændende ønsker sig at gennemføre graviditeten.

Der findes et patientnetværk for kvinder, der oplever gentagne aborter, hvor man kan dele sine erfaringer og oplevelser med andre, der har oplevet det samme: