Patientkøkkenet laver petitfour

På Regionshospitalet Randers er kage ikke et fy-ord. Tværtimod. Alt det, man som rask får dårlig samvittighed over at spise, står højt på menuen.

Små lækre petitfour trylles frem af hospitalets bager, Patricia Olsen, med det ene formål at friste patienter, som har mistet appetitten.

De små kager giver energi, og de kan være med til at forhindre, at patienter taber i vægt, mens de er indlagt.

- Med vores sortiment af petitfour forsøger vi at få patienter, som ikke har lyst til mad, til at spise, fortæller kostkonsulent i Patientkøkkenet, Ulla Høegh.

- Hvis man spiser for lidt, når man er indlagt, taber man sin muskelmasse, og det skal vi undgå. Derfor handler det om, at patienterne skal spise lige, hvad de har lyst til. Og her har petitfour vist sig at være et hit, siger Ulla Høegh.

For svage eller gamle patienter kan et traditionelt måltid mad virke uoverskueligt. En petitfour derimod er en lille, lækker energibombe, som er let at spise.

 

Nyhed 22-10-2014