Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers har som det eneste hospitalskøkken i Danmark netop modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke.

Udmærkelsen er i bronze, og det betyder, at 30-60 % af maden, der serveres for patienterne og i kantinen, er økologisk.

- Vi har i flere år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne og har i længere tid faktisk ligget på bronzeniveau. Nu har vi officielt det økologiske stempel, og vi er meget stolte over at have fået bronzemedaljen. Men vi har ambitioner om mere og går efter at få udskiftet bronze med sølv i løbet af efteråret, siger cheføkonoma Mona Carøe Jensen.

Interne optællinger viser, at køkkenet allerede er tæt på sølv, hvor de økologiske produkter skal udgøre 60–90% af råvarerne.

- Her i denne uge fejrer vi bronzemedaljen og serverer onsdag en særlig kage for alle patienterne, og der er ét stk. gratis frugt til kunder i kantinen, siger Mona Carøe Jensen.

Køkkenet har slagter, grøntafdeling og bager og laver derfor alt fra bunden.