Med hospitalets forhal som epicenter kommer hospitalet til at summe af aktiviteter, hvor man bl.a. kan prøve at styre en kirurgisk robot, se professionel genoplivning, få et kig ind i lægebilen samt vaske hænder på fremtidens hospitalstoilet.

Et bredt udvalg af hospitalets forskere står også klar til at fortælle om de nyeste forskningsresultater, og hvordan de kan være med til at forbedre patientbehandlingen.

For de mindste er der bamsehospital, hvor læger og sygeplejersker i selskab med hospitalsklovnen Lulu undersøger bamser og fortæller om hospitalet i børnehøjde.

- Det bliver et rigtig spændende arrangement, hvor vi prøver at give et levende indblik i den hospitalsverden, som man som borger ofte ikke kender så meget til, siger cheflæge Lone Winther Jensen.

- Samtidig fortæller vi om de mange forsknings- og innovationsprojekter, der foregår på hospitalet, og som er med til at gøre behandlingen og plejen her på hospitalet og i det øvrige sundhedsvæsen endnu bedre. Alt i alt har vi forsøgt at tilrettelægge et arrangement, der udfordrer, overrasker og kan gøre en klogere, siger Lone Winther Jensen.

Demens, fedme, genoplivning og kvinders frugtbarhed er bare nogle få af de mange områder, som forskere i Randers arbejder med at få mere viden om.

www.udforsk.rm.dk kan man se hele programmet for arrangementet, der er tilrettelagt af hospitalets forskningsenhed.

I dagens anledning er der gratis parkering i hospitalets p-hus ved ankomst mellem kl. 15 og 20. Der er også mulighed for at få et billigt og sundt måltid mad i kantinen.Yderligere information
Jens Kelsen, forskningschef
T: 7842 2350
jenskels@rm.dk

Lone Winther Jensen, cheflæge
T: 7842 0105 / 4027 8297
lone.w.jensen@randers.rm.dk

Thomas Pazyj, hospitalsdirektør
T: 7842 0105 / 2330 0158
thompazy@rm.dk

Læs mere om arrangementet på www.udforsk.rm.dk