Patienter på Regionshospitalet Randers med kroniske sår eller sår, der har vanskeligt ved at hele, bliver fremover mødt af et særligt team af specialuddannede læger, sygeplejersker, fodterapeuter og bandagister.

- Med den nye klinik strømliner vi behandlingen, og vi kan sikre, at det altid er specialuddannet personale fra sårteamet, som følger patienten hele vejen. Samarbejdet med kommunen, vil også blive styrket, så vi bliver endnu bedre til at give stafetten videre til hjemmeplejen og den sårbehandling, der ofte skal fortsætte i borgerens eget hjem, siger ledende overlæge på Ortopædkirurgisk Afdeling Jacob Stouby Mortensen.

For mange mister benet
Ud over liggesår og andre kroniske sår, er diabetiske fodsår en af de mest udbredte sårtyper.

- Diabetikere er meget udsat for af få smertefulde sår på fødderne, og ifølge danske undersøgelser ender det alt for ofte med amputation af hele eller en del af benet, forklarer Jacob Stouby Mortensen.
- Især mænd over 40 år med diabetes er udsatte. De langvarige forløb med sårbehandling og eventuel amputation har alvorlige konsekvenser for både den enkelte patient og for samfundet som helhed, da det kan gå hårdt ud over livskvaliteten og arbejdsevnen.

Jacob Stouby Mortensen forventer, at den nye sårklinik vil betyde kortere behandlingsforløb med færre indlæggelser og færre benamputationer.

- Med den nye sårklinik er vi helt i front med at udrulle den nationale retningslinje, som Sundhedsstyrelsen netop har offentliggjort for at styrke indsatsen over for fodsår som følge af diabetes, siger Jacob Stouby Mortensen.

I 2012 behandlede Ortopædkirurgisk Afdeling omkring 400 sårpatienter med i alt 1300 besøg i ambulatoriet. Omkring 40% af patienterne gik til behandling for diabetiske fodsår. Det skønnes, at ca. 22.000 danskere døjer med diabetiske fodsår.

Velkommen til indvielse
Regionsrådsformand Bent Hansen indvier den nye sårklinik 3. september kl. 15.30. Klinikken indbyder alle interesserede samarbejdspartnere og politikere til reception og rundvisning. Pressen er også velkommen.

Arrangementet finder sted i Sårklinikken, indgang 1, plan 7 ØST, Skovlyvej 1, 8930 Randers NØ.


Yderligere information
Jacob Stouby Mortensen
ledende overlæge, Ortopædkirurgisk Afdeling
tlf. 7842 2101 / 2381 5291

Lis smed Christensen
Oversygeplejerske, Ortopædkirurgisk Afdeling
tlf. 7842 1202