Kvinder i Århus-området, som ønsker abort, skal fra 2. januar behandles i en ny gynækologisk klinik i Randers, der hører under Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Regionshospitalet Randers.

Kvinder i Århus-området, som ønsker abort, skal fra 2. januar behandles i en ny gynækologisk klinik i Randers, der hører under Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling på Regionshospitalet Randers. Den nye klinik etableres som led i en aftale med Aarhus Universitetshospital og betyder, at klinikken i Randers skal varetage alle medicinske og kirurgiske aborter i den nordlige del af det østjyske område. Klinikken, der får navnet Gynækologisk Klinik, kommer årligt til at behandle omkring 1500 kvinder.

- I den nye klinik vil vi have meget fokus på at opbygge trygge behandlingsforløb for kvinderne, som typisk er i en meget sårbar periode af deres liv. Og derfor har vi også bevidst valgt at adskille klinikken fra vores almindelige ambulatorie, hvor gravide kvinder f.eks. kommer til skanning, siger ledende overlæge Eva Kleberg Andersen.

- Det bliver et rigtig godt tilbud til kvinderne, og samtidig er det et meget konkret eksempel på, hvordan hospitalet hele tiden arbejder på at udvikle aktiviteten, siger hun.

Klinikken bliver bemandet med specialuddannede sygeplejersker og kommer til at ligge på plan 3 i VEST ved siden af blodprøvetagningen.

Foruden aborter skal klinikken også undersøge og behandle gravide kvinder med komplikationer tidligt i graviditeten. Denne del af klinikken henvender sig primært til kvinder fra hospitalets eget optageområde.