Regionsrådsformand Bent Hansen (S) indvier mandag den 12. september en 680 m2 stor udvidelse af Patologisk Institut på Regionshospitalet Randers.

Regionsrådsformand Bent Hansen (S) indvier mandag den 12. september en 680 m2 stor udvidelse af Patologisk Institut på Regionshospitalet Randers.

Med den markante udvidelse bliver der plads til bl.a. et topmoderne molekylær-biologisk laboratorium samt et nyt laboratorium for celleprøver, der bl.a. skal bruges til at analysere de over 100.000 prøver fra hele Region Midtjylland, som institut modtager i forbindelse med screeningen for livmoderhalskræft.

- Det er en vigtig udbygning, for den ekstra plads giver os endnu bedre muligheder for at løfte vigtige opgaver på tværs af hele regionen som f.eks. screening for livmoderhalskræft. Samtidig er udvidelsen afgørende for, at vi kan sætte gang i nye udviklingsprojekter, siger Hans Svanholm, ledende overlæge på Patologisk Institut.

Patologisk Institut står også over for at skulle modtage vævs- og celleprøver fra Regionshospitalet Horsens, der hidtil har sendt patologiprøver til Region Syd.

Patologisk Institut i Randers blev grundlagt i 1954 og forventer i 2011 at foretage omkring 160.000 undersøgelser og analyser.

Besøg af Bent Hansen
Regionsrådsformand Bent Hansen (S) besøger mandag den 12. september kl. 14 Regionshospitalet Randers for at indvie udvidelsen af Patologisk Institut.

Pressen er velkommen til at deltage i besøget, der foregår på Patologisk Institut, Skovlyvej 1, 8930 Randers NØ – indgang 24.

Yderligere information
Hans Svanholm, ledende overlæge, Patologisk Institut
T: 7842 2401
hanssvan@rm.dk