Regionshospitalet Randers indvier 15. november et nyt familieafsnit, hvor nybagte forældre kan være sammen med deres nyfødte barn de første dage efter fødslen.

Regionshospitalet Randers indvier nyt familieafsnit, hvor nybagte forældre kan være sammen med deres nyfødte barn de første dage efter fødslen.

Tirsdag den 15. november indvier Gynækologisk/obstetrisk Afdeling på Regionshospitalet Randers et nyt familieafsnit med plads til 10 familier.

- Familieafsnittet er et godt tilbud til de nybagte familier, hvor de i rolige og trygge omgivelser kan hvile og lære barnet at kende. I højre grad en tidligere vil de nu møde det samme plejepersonale i hele forløbet fra fødslen, og til de kan gå hjem nogle dage senere, siger afdelingssygeplejerske Merete Falkenfleth.

Familieafsnittet, der ligger i lyse og nyrenoverede omgivelser, afløser dele af det tidligere patienthotel, der blev nedlagt som led i en større omorganisering på hele hospitalet.

Der er dog ikke ændret på tilbuddet til de fødende kvinder, så alle førstegangsfødende med en normal fødsels tilbydes forsat to dages barselsophold efter fødslen. Opholdet er nu på det nye familieafsnit.

- Samtidig med at vi åbner familieafsnittet, har vi på vores almindelige sengeafsnit fået mere plads. Og det betyder, at vi også til kvinder indlagt efter en kompliceret fødsel nu i langt de fleste tilfælde kan tilbyde enestuer med plads til, at faren kan overnatte sammen med mor og barn, siger Merete Falkenfleth.

Indvielsen af familieafsnittet finder sted den 15. november kl. 14.30, og pressen og øvrige interesserede er velkomne.

Yderligere information
Merete Falkenfleth, afdelingssygeplejerske
Gynækologisk/obstetrisk Afdeling, Familieafsnit
T: 7842 1041 / mobile 2143 0986
merete.falkenfleth@randers.rm.dk