Hospitalsgange behøver ikke at være triste og grå, som vi ellers oftest kender dem. Det har modtagerne af Farveprisen 2009 bevist. Et ”bombenedslag” af farver og god energi giver en ny og positiv oplevelse for både medarbejdere og patienter på Regionshospitalet Randers.Hospitalsgange behøver ikke at være triste og grå, som vi ellers oftest kender dem. Det har modtagerne af Farveprisen 2009 bevist. Et ”bombenedslag” af farver og god energi giver en ny og positiv oplevelse for både medarbejdere og patienter på Regionshospitalet Randers.

Det er forbindelsesgangen mellem den nye og den gamle del af Regionshospitalet Randers, der prydes af værket, som har vundet årets Farvepris. Farveprisen er indstiftet af Danske Malermestre og Kirsten og Freddy Johansens Fond og uddeles for tredje gang i år. Prisen er på 150.000 kr. Den deles mellem billedkunstneren Michael Mørk og bygherre Regionshospitalet Randers.
Malerarbejdet er udført af malerfirmaet Thage W. Nielsen, A/S, Randers.

”Både bygherres, kunstners og malers indsats er gået op i en større enhed, og vi syntes, at både initiativet og den kunstneriske udførelse skulle belønnes, forklarer Glenn Larsen, der er formand for Danske Malermestre og for bedømmelseskomitéen. Han uddyber valget:

”Der er simpelthen arbejdet med farver på enhver tænkelig måde, og der er masser af lækre detaljer. Det ligner et bombenedslag på den flotte måde.  Et område midt i det hele, der er blevet fyldt med fantastiske farver og god energi. Når man ser det, tænker man ”Wauww, hvad sker der her?” Når det stopper igen, tænker man: ”Åh nej, det kan ikke være rigtigt!” Når vi giver denne pris, håber vi derfor også på, at det kan inspirere bygherren til at lade energien sprede sig til større dele af hospitalet. ”


Billede, fra venstre: chefsygeplejerske Karin Valbæk, billedkunstneren Michael Mørk,  tidligere malermester Freddy Johansen, som har stiftet Kirsten og Freddy Johansens Fond, og sidst Glenn Larsen, formand for Danske Malermestre og bedømmelseskomitéen.

Fotograf Thomas Yde