Regionshospitalet Grenaa er i hospitalernes superliga, når det kommer til tilfredse patienter. Det viser den nyeste landsdækkende undersøgelse af patienttilfredsheden blandt ambulante patienter.

Regionshospitalet Grenaa er i hospitalernes superliga, når det kommer til tilfredse patienter. Det viser den nyeste landsdækkende undersøgelse af patienttilfredsheden blandt ambulante patienter.

Godt eller virkelig godt. Sådan lyder svaret fra over 98% af de ambulante patienter, der er blevet spurgt om deres samlede indtryk af behandlingen på Regionshospitalet Grenaa. Det placerer hospitalet over landsgennemsnittet, og kun få hospitaler er på samme høje niveau.

”Den høje patienttilfredshed blandt vores ambulante patienter er et stort skulderklap til personalet, der gør en stor indsats for at tilbyde patienterne en rigtig god behandling, hvor de føler sig i gode hænder,” siger oversygeplejerske Hanne Mark fra Ortopædkirurgisk Afdeling, der har ansvaret for hospitalets ortopædkirurgiske ambulatorium.

Ud af 19 landsdækkende spørgsmål ligger Regionshospitalet Grenaa over landsgennemsnittet på 15 af de områder af behandlingsforløbet, som de ambulante patienter har vurderet. Ifølge undersøgelsen oplever 97%, at personalet er dygtige til at kommunikere, og næsten samme andel giver udtryk for, at de oplever personalet som fagligt kompetente. Lidt under 100% af patienterne føler sig trygge efter besøget i ambulatoriet.

”Vi kan virkelig udnytte, at lægerne hos os uforstyrret kan følge patienterne uden at blive kaldt til akut indlagte patienter, og det giver ro. Patienterne møder også ofte den samme sygeplejerske gennem hele forløbet, og samtidig er plejepersonalet meget rutineret og har stor erfaring inden for deres specialer. Det kan patienterne mærke,” siger Hanne Mark.

Hospitalet råder over et kirurgisk og medicinsk ambulatorium, hvor der udføres forundersøgelser, kontroller og efterbehandlinger af patienter med behov for f.eks. behandling af kroniske sår eller medicinregulering.

Yderligere information og kommentarer
Hanne Mark, oversygeplejerske
Ortopædkirurgisk Afdeling, Regionshospitalet Randers & Grenaa
T: 8910 2629 / 5120 0317
hannmark@rm.dk

Læs mere om den landsdækkende undersøgelse af patientoplevelser (LUP) på www.patientoplevelser.dk

Læs mere om ambulatoriefunktionerne i Grenaa