Der er en hospitalspræst tilknyttet Regionshospitalet Randers.

Hvis du eller dine pårørende vil tale med hospitalspræsten, kan personalet hjælpe dig med at aftale et tidspunkt. Du er naturligvis også meget velkommen til selv at henvende dig.

På Regionshospitalet Randers har præsten kontor på Medicinsk Sengeafsnit 4 ved indgang A - gå til A4.

Personlige samtaler

Det er svært at blive ramt af sygdom, og det kan være godt at dele sine tanker og følelser med nogen, når man står i en vanskelig situation. Mange har glæde af en personlig samtale, og her står præsten på hospitalet til rådighed.

Du kan tale med præsten uanset hvilken trosretning du tilhører. Præsten kan også formidle kontakt til din egen sognepræst og til repræsentanter for andre trossamfund.

En samtale med hospitalspræsten er fortrolig. Præsten har tavshedspligt, og der skrives ikke journal.

Dåb, vielse eller altergang

Hospitalspræsten kan foretage dåb, altergang og nødvielse på hospitalet. Dåb og vielse foretages kun på hospitalet, når situationen kræver det.  

Hvis du ønsker altergang, kan det aftales. Bed personalet eller en pårørende om at kontakte hospitalspræsten.

 

Når et menneske dør

"Som hospitalspræst ved jeg, at det ikke kun er sorgen, der rammer, når man mister en pårørende. Ofte er det lige så meget alle de praktiske ting i forbindelse med dødsfaldet, jeg bliver spurgt til. Hvem skal fx lave dødsattesten, og hvornår skal den pårørende begraves? Sådan noget fylder også meget, så det kommer jeg med lidt hjælp til i videoen. 

Derudover har vi på hospitalet samlet en masse nyttige informationer i en pjecen Når et menneske dør." – Joan Møller Molbo, hospitalspræst.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.