Afdeling for Folkeundersøgelser er en afdeling på Regionshospitalet Randers. Afdelingen løser administrative opgaver, koordinering, planlægning, implementering og udviklingsopgaver i forbindelse med kræftscreeningsprogrammerne i Region Midtjylland. I øjeblikket drejer det sig om screening for brystkræft, screening for livmoderhalskræft og screening for tarmkræft.

Opgaverne indebærer løbende kontakt til en stor del af borgerne i Region Midtjylland - bl.a. udsendes invitationer i både bryst- og livmoderhalskræftscreeningsprogrammet.

I brystkræftscreeningsprogrammet udsender Afdeling for Folkeundersøgelser årligt omkring 75.000 invitationer til kvinder i Region Midtjylland. Ønsker kvinderne at ændre deres tid til undersøgelsen eller framelde sig programmet kan de ringe til afdelingen.

Selve mammografiscreeningen foregår på en af regionens fem screeningsenheder, som ligger i Randers, Aarhus, Horsens, Viborg og Holstebro. Svaret på undersøgelsen udsendes fra Afdeling for Folkeundersøgelser, som også booker en tid til opfølgende undersøgelse (klinisk mammografi), hvis resultatet af screeningsundersøgelsen viser behov herfor.

I livmoderhalskræftscreeningsprogrammet udsender Afdeling for Folkeundersøgelser årligt 80.000 invitationer til kvinder i Region Midtjylland. Selve undersøgelsen foregår hos den praktiserende læge, hvorfra kvinden også modtager svaret på undersøgelsen.

I menuen til venstre er der genveje til flere oplysninger om Afdeling for Folkeundersøgelser.
 

Information til borgere

Information om kræftscreening til borgere findes på:
www.kraeftscreening.rm.dk